Life

That’s The Spirit: zo scoor je unieke flessen op een online whiskyveiling

Voor een redelijke prijs

Drank is de duivel en jij en je maten drinken het liefst met verstand. Dat gezegd zijnde is het tijd voor een glas. Deze week helpen we je een unieke whisky te vinden voor een redelijke prijs. Insert de whiskyveiling. 

En echt bijzondere whisky kost vaak een vermogen, en je moet soms lang zoeken om hem te vinden. In de supermarkt moet je daarvoor al niet zijn, maar veel gespecialiseerde drankwinkels hebben ook niet zo’n groot whisky-aanbod.

Zit je favoriete whisky daar niet tussen of wil je jezelf gewoon eens extra verwennen, dan zul je die ene fles vaak moeten bestellen. En dan is een online whiskyveiling een goed alternatief. Je vindt er bijzondere flessen tegen een redelijke prijs.

De online whiskyveiling

Een zoektocht binnen veilingsites biedt vaak uitkomst voor écht bijzondere whisky’s. Een 19 jaar oude Jura The Paps is een goed voorbeeld. Online is die lastig te verkrijgen en als je ‘m al tegen zou komen, mag je al snel rekenen op een bedrag van honderd euro of meer voor een fles.

Met een beetje pech komen de verzendkosten er nog bij. Diezelfde Jura The Paps kun je bij een online veilingsite, bijvoorbeeld via catawiki.com, al aantreffen voor een startprijs van 49 euro. Met een beetje geluk koop je dus een unieke whisky tegen een veel lager bedrag.

Natuurlijk heb je niet altijd succes op zo’n online whiskyveiling. Er zijn meerdere slimmeriken die jouw smaak delen, en bovendien loop je altijd het risico te worden overboden. Door je goed voor te bereiden voorkom je dat de emoties een rol gaan spelen en dat je dus effectief een goede fles op de kop tikt en niet te veel geld uitgeeft.

  • Bepaal per aangeboden whiskyfles wat je maximale budget is
  • Maak gebruik van het automatisch bieden om het hoogste bod te behouden
  • Onthoud dat je bij een online veiling altijd te maken krijgt met veilingkosten
  • In veel gevallen kun je enkel met een kredietkaart betalen, zorg er dus voor dat je die hebt of schaf een oplaadbare prepaid creditcard aan
  • In veel gevallen dien je het gewonnen kavel binnen een bepaalde, vaak korte tijd, te betalen. Bied je wel op een kavel, maar koop je het niet, dan zijn daar vaak ook kosten aan verbonden

Een paar mooie flessen kunnen kopen en geen idee waar je ze moet opbergen? Dan is deze Whisky Vault misschien iets voor jou.

15-11-2018 - Jan