Redactie
Redactie Entertainment 8 mei 2020

The Eddy: Whiplash en La La Land regisseur slaat toe op Netflix

Damien Chazelle kun je gerust een van de grootste jonge talenten uit Hollywood noemen. Met Whiplash, La La Land en First Man op zijn naam weet de jonge regisseur als geen ander hoe je met muziek een topfilm kunt afleveren. Dat ‘trucje’ gaat hij zeer binnenkort op Netflix herhalen met The Eddy.

In Whiplash heeft muziek niet enkel een begeleidende rol, maar is het de rode draad. De hele film kun je zien als een groot nummer, waarin je als kijker meegezogen wordt. Een fantastische kijkervaring, met vele prijzen, hoger cijfers en haast unanieme lof als gevolg. Met First Man bewees Chazelle dat hij ook in andere genres uit de voeten kan, al bleef muziek ook in die film een magisch ingrediënt.

Damien Chazelle’s The Eddy

Met The Eddy duikt de Amerikaanse regisseur weer in de jazz. Dat is een nieuwe dramaserie die al op 8 mei in première zal gaan op Netflix. André Holland speelt een personage genaamd Elliot. Elliot probeert zijn jazz club overeind te houden, ondanks dat de tent in financieel zwaar weer verkeert.

De voormalig beroemde jazzpianist runt de club samen met Farid (Tahar Rahim). Hij komt er al snel achter dat Farid betrokken is bij shady zaakjes, en geheimen komen aan het licht waar ook de vrouw van Farid niets vanaf wist.

Om het nog complexer te maken komt ook opeens de dochter van Elliot terug in zijn leven, terwijl gangsters het gemunt hebben op zijn club. Allemaal reuze spannend, maar uiteindelijk draait natuurlijk alles om jazz. Chazelle heeft de muziek weer in het verhaal verweven op een creatieve manier.

Cast en Netflix release

Naast André Holland bestaat de cast onder andere uit Amandla Stenberg (The Hate U Give ), Melissa George (In Treatment), Adil Dehbi (How I Became a Superhero), Benjamin Biolay (La douleur), Tchéky Karyo (The Missing) en rapper Sopico.

The Eddy gaat al op 8 mei live op Netflix, maar in de tussentijd heeft de streamingdienst twee zoethouders voor je: een featurette en een korte clip! De featurette duikt in de muziek van The Eddy, en waarom jazz überhaupt zo belangrijk is. Fans van Whiplash, opletten!

Rotten Tomatoes

Daarnaast zijn de eerste reviews al binnen, met op het moment van schrijven een dikke score van 81 procent op Rotten Tomatoes. Recensenten prijzen vooral het acteerwerk van André Holland, de meeslepende muziek en cinematografie. Het verhaal schijnt niet bijster origineel te zijn, maar met zo’n muzikaal sausje vergeet je dat volgens de reviews al snel. Op naar 8 mei!

Reageer op artikel:
The Eddy: Whiplash en La La Land regisseur slaat toe op Netflix
Sluiten