Noah
Noah Entertainment 3 dec 2019

‘The Irishman’ te lang? Zo bekijk je de film op Netflix als miniserie

Er werd lang uitgekeken naar ‘The Irishman’ en nu is de film er eindelijk. Volgens regisseur Martin Scorsese en de meeste reviews vliegt de film voorbij, al duurt hij maar liefst drie uur en 29 minuten. Oftewel: een eeuwigheid. Je kunt de film echter ook als miniserie bekijken en wij leggen je uit hoe.

‘The Irishman’ op Netflix

Voor de een is ‘The Irishman’ een meesterwerk, voor de andere een dodelijk saaie film. Wanneer je de film in stukken knipt, kom je op een miniserie van vier afleveringen van rond de vijftig minuten uit. Dat klinkt plots wel behapbaar, toch? Dat is bovendien nog niet eens zo onlogisch. Quentin Tarantino deed het eerder ook al met zijn film, ‘The Hateful Eight’, ook die was als miniserie op Netflix te zien.

Miniserie

Een behulpzame Zweedse journalist was blijkbaar ook van mening dat de film iets te lang was, en legt op Twitter uit hoe je ‘The Irishman’ als miniserie kunt bekijken. Hij gaf zelfs eigen titels mee voor de afleveringen: ‘I Heard You Paint Houses’, ‘Hoffa’, ‘What Kind of Fish’ en ‘It Is What It Is’. De beste man heeft zelfs precies per aflevering aangegeven waar je moet stoppen met kijken:

Wat ons betreft is ‘The Irishman’ ook als film absoluut de moeite waard, en er valt wat voor te zeggen dat we onszelf juist moeten uitdagen als het om focus en aandacht gaat in deze snelle wereld.

Maar wij veroordelen niemand, en als door dit soort initiatieven net meer mensen de film een kans geven, is dat alleen maar positief. Heb jij de film wel in een keer uitgezeten? Check dan zeker ook ‘The Irishman: In Conversation’, waarin Scorsese met de acteurs in gesprek gaat. Ook die vind je op Netflix terug.

Meer van Robert De Niro zien? Wij maakten een lijstje met zijn meest iconische rollen. En het zal geen verrassing zijn dat de naam Martin Scorsese daar geregeld voorbijkomt.

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
‘The Irishman’ te lang? Zo bekijk je de film op Netflix als miniserie
Sluiten