Noah
Noah Entertainment 30 nov 2019

‘The Mandalorian’ is een spaghettiwestern in briljante fantrailer

‘The Mandalorian’ is zo verfrissend omdat de show zo anders is dan de nieuwe ‘Star Wars’-films. Sinds Disney Lucasfilm heeft overgenomen is de franchise grootser dan ooit, maar niet altijd op de goede manier. 

Disney worstelt met ‘Star Wars’

Zo lijkt de nieuwe filmtrilogie vooral een iets te veilige herhalingsoefening te zijn. ‘The Force Awakens’ en ‘The Last Jedi’ zijn spectaculaire films, maar ze lijken de magie van de originele films te missen. Ook Disney heeft door dat het niet helemaal loopt zoals ze gehoopt hadden ten tijde van de overname.

Disney-CEO Bob Iger kondigde onlangs dan ook een pauze aan voor de franchise. Terwijl Marvel Studios exact weet wat ze de komende paar jaar van plan zijn, is dat bij ‘Star Wars’ dus nog een groot vraagteken. Bovendien zou Lucasfilm-baas Kathleen Kennedy binnenkort met pensioen gaan, en dus neemt een nieuw team de touwtjes in handen.

En dat team zou weleens geleid kunnen worden door Jon Favreau, niemand minder dan de showrunner van ‘The Mandalorian’. Die naam kun je overigens ook kennen van de eerste ‘Iron Man’-film en ‘The Lion King’.

‘The Mandalorian’ als spaghettiwestern

Dat Favreau als naam wordt getipt, is niet zo gek. ‘The Mandalorian’ weet de magie van de oude films wél terug te brengen. Al voor de release van de eerste aflevering liet Favreau weten dat hij terug wilde naar de sfeer van de originele trilogie. En daar is hij zeer goed in geslaagd. Het is een tragere warmte die in het flashy karakter van de nieuwe films mist.

‘The Mandalorian’ doet zelfs geregeld denken aan oude westerns. Van de stoffige stadjes en muziek tot de shoot-outs: Clint Eastwood zou er trots op zijn. Het is dat haast kneuterige fysieke gevoel dat de originele ‘Star Wars’-trilogie deelt met dat genre.

Om te bewijzen dat ‘The Mandalorian’ stiekem een western is, besloot een fan genaamd Amir Kotigaro een spaghettiwestern-trailer in elkaar te sleutelen. De muziek uit ‘A Fistful of Dollars’, een iconische western met Eastwood uit de jaren zestig, past er perfect bij. Het resultaat is een spectaculaire trailer die ons doet uitkijken naar aflevering 4!

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
‘The Mandalorian’ is een spaghettiwestern in briljante fantrailer
Sluiten