Sjors
Sjors Life 21 feb 2019

Zo kan je geld besparen als koppel (want daten is duur)

Daten is duur. Wanneer je net in een nieuwe relatie zit, wil je je partner het liefst alles geven wat haar hartje begeert. Leuke etentjes, reisjes, sieraden, you name it. Vandaar dat kersverse koppels het moeilijk vinden om geld te besparen. Dankzij deze adviezen vormt geld besparen geen obstakel meer. 

Praat.

Het is logisch dat je bij een eerste date niet begint over eventuele financiële problemen, maar wanneer je echter iets langer in een relatie zit, is het des te belangrijker.

Open zijn en überhaupt praten over geld is al de eerste stap richting (be)sparen. Door het met je partner over geld te hebben, weten jullie hoe de vork in de steel zit. Door beiden eerlijk te zijn over je financiën, voorkom je te hoge verwachtingen, teleurstelling en nog meer problemen.

Ten slotte kan het ook absoluut geen kwaad om met je partner te praten over langetermijnplannen. Vraag haar bijvoorbeeld eens naar haar doelen op het gebied van werk en centen. Wil ze graag ooit een eigen bedrijf? Is haar droom een luxueus appartement of een eigen huis? Zoek het samen uit.

geld besparen

Delen = besparen

De rekening splitten is heel eenvoudig en je kan het doen op allerlei manieren. Denk bijvoorbeeld aan je Netflix-account, de boodschappen en een auto. Dit kan ook perfect als je bijvoorbeeld niet samenwoont, maar wel veel tijd met elkaar doorbrengt.

geld besparen

Denk eenvoudig

Het is misschien een tikkeltje cliché, maar leuke dingen doen hoeft absoluut niet duur te zijn. Natuurlijk willen de meeste koppels het liefst een paar keer per week romantisch dineren aan het water, maar dat is niet altijd handig voor de portemonnee. Denk eens out of the box en neem een picknickmand mee, stap op de fiets en creëer je eigen romantische date. Vaak is dit nog leuker dan in een chique restaurant te zitten, waar je op ieder kruimeltje moet letten.

Spaar samen

Dit is een concreet advies dat elk stel gemakkelijk in de praktijk zou kunnen toepassen. Willen jullie bijvoorbeeld samen die prachtige reis naar Azië maken? Of zijn jullie van plan om een nieuwe auto aan te schaffen? Dan kan het heel handig zijn om een gezamenlijke spaarrekening te openen. Ook al zet je hier per week maar tien euro op, dan nog kan het in een aantal maanden een aanzienlijk bedrag worden. Hoe beter en eerder je een doel stelt, hoe makkelijker het is.  Een concreet doel is overigens geen vereiste om een spaarrekening te openen, want die komt zeker ook van pas bij onvoorziene uitgaven.

Durf nee te zeggen

Willen jullie deze maand iets rustiger aan doen en een klein beetje besparen? Durf dan ook nee te zeggen. Soms hebben koppels een ander bevriend koppel dat constant wil dubbeldaten in sterrenrestaurants. Nee zeggen is lastig, maar probeer het om te draaien: nodig bijvoorbeeld mensen eens bij je thuis uit en haal zelf alles in huis. Net zo gezellig en veel goedkoper!

geld besparen

 

Zo lang moeten de Rode Duivels sparen om hun auto te kunnen kopen

Bron: Men’s Health

Reageer op artikel:
Zo kan je geld besparen als koppel (want daten is duur)
Sluiten