Thomas
Thomas Style 19 mrt 2019

5 essentiële tips voor mannen die het urban buitenleven in stijl willen trotseren

Het leven van de gemiddelde man speelt zich tegenwoordig vooral binnen af. De hele dag zitten we thuis of op kantoor naar een beeldscherm te staren en dat is allesbehalve gezond. Daarom is het belangrijk om in je vrije tijd de wijde wereld in te trekken. 

Als je naar buiten gaat op zoek naar avontuur in de natuur of de urban jungle, dan moet je daar ook op gekleed zijn. Denk functionele kleding zodat het weer geen effect op je heeft en je kunt blijven stappen tot de zon ondergaat. Helaas zijn deze kledingstukken vaak niet zo stijlvol. Dat kan anders.

1. Investeer in een goede field jacket

Voor een soldaat is het van groot belang dat hij de juiste beschermende kleding heeft. Daarom ontwikkelde het Amerikaanse leger een zo licht mogelijke jas die je beschermt tegen koude, water en andere natuurlijke invloeden. De field jacket groeide vervolgens uit tot een belangrijk onderdeel van de standaard uitrusting.

5 essentiële tips voor mannen die het urban buitenleven in stijl willen trotseren

Het duurde niet lang voor ook de gewone burger de voordelen van een field jacket ontdekte. Mede dankzij films als ‘The Terminator’, ‘Taxi Driver’ en ‘Rambo’ werd het een echte trend. Dat is nooit meer veranderd en dus is een mooi field jacket nog steeds een ideale jas voor de stoere moderne man.

2. Kies natuurlijke materialen

Als je echt de urban wildernis in gaat, kun je beter voor synthetische kleding gaan. Helaas zijn deze praktische kledingstukken vaak niet stijlvol. Daarom kun je beter voor natuurlijke materialen gaan. Een field jacket van katoen, een flanellen overhemd en een wollen muts beschermen je namelijk net zo goed, maar ogen toch wat stijlvoller.

3. Ga voor comfortabele schoenen

Comfortabele schoenen die bovendien ook stevig zijn, zijn vaak niet bepaald stijlvol. Functionaliteit staat voorop en het uiterlijk is dus minder belangrijk. Veel merken hebben tegenwoordig retro sneakers in hun assortiment, waar je comfortabel maar cool de dag mee doorkomt.

4. Gebruik laagjes op een stijlvolle manier

Als je wel eens een actieve outdoor activiteit ondernomen hebt in de natuur of de stad, dan weet je hoe belangrijk laagjes zijn. Je moet je namelijk kunnen aanpassen aan iedere situatie. Het weer kan omslaan, je kunt het door inspanning warm krijgen of je moet door dichte begroeiing heen en kunt wel wat extra bescherming gebruiken. Laagjes zijn je vrienden.

Die laagjes kun je ook mooi gebruiken om je outfit stijlvoller te maken. Zo kun je bij bepaalde lagen voor een minder praktische en meer esthetische optie gaan. Vervang bijvoorbeeld je dikke trui voor een geruit flanellen shirt. Door meer lagen te gebruiken, heb je automatisch ook meer keuze om stijlvolle kledingstukken toe te voegen aan een outdoor outfit.

5. Maak je outfit af met de juiste accessoires

In het dagelijks leven zul je ongetwijfeld gebruik maken van stijlvolle accessoires om je outfit helemaal af te maken. Waarom zou je dit dan ook niet doen als je de urban jungle gaat verkennen? Zorg er dan alleen wel voor dat de accessoires ook functioneel zijn. Je wilt tijdens je ontdekkingsreis niet onnodig veel gewicht meenemen.

Welke accessoires zijn dan wel nuttig als je de wereld in trekt? Wat dacht je van een pet/muts/hoed om je hoofd te beschermen, een gps horloge zodat je de weg niet kwijtraakt en een hippe zonnebril?

5 essentiële tips voor mannen die het urban buitenleven in stijl willen trotseren

Wil je indruk maken op de mooie vrouwen in de stad? Deze kledingstukken maken elke man onweerstaanbaar.

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief


Reageer op artikel:
5 essentiële tips voor mannen die het urban buitenleven in stijl willen trotseren
Sluiten