Style

Zo kweek je een snor waar je mee kunt buitenkomen

Ook als je weinig haargroei hebt

Drie sprieten haar op je bovenlip of eerder een ruwharige teckel onder je neus? Wat voor haargroei je ook hebt, elke man is in staat om een snor te kweken die bij hem past. 

1. Roei met de riemen die je hebt

Helaas is niet iedere man in staat om een volumineuze snor à la Tom Selleck te kweken en daar kun je helemaal niets aan doen. Zo’n weelderig exemplaar faken met die paar miezerige slierten waar jij het misschien moet doen is echter geen goed idee. Er zijn genoeg stijlen, je moet gewoon diegene vinden die bij je natuurlijke haargroei past.

2. Vind je celebrity-lookalike

Nu je je genetische beperkingen hebt geaccepteerd, mag je een stijl kiezen die het best bij jou past. Gelukkig heeft bijna elke mannelijke beroemdheid op een bepaald moment in zijn leven een snor gedragen. Inderdaad: haal je dubbelganger door Google met het woord ‘snor’ achter zijn naam (mustache zou ook weleens kunnen helpen) en kijk wat hij allemaal geprobeerd heeft.

3. Gebruik de juiste tools …

Een trimmer is absoluut noodzakelijk, of je nu je gewenste lengte wilt behouden, de bovenste rijen haren wilt bijscheren of de zwerfhaartjes afknippen. En dat wil je allemaal, want welke snor je ook hebt, het belangrijkste is dat ‘ie er verzorgd uitziet. Een fijn schaartje is overigens ook onmisbaar om wildgroei in te perken.

4. … en de juiste producten voor je snor

Een snor van enige lengte kun je in bedwang houden met een heel klein beetje wax. Daarnaast is baardolie onontbeerlijk: snorharen zijn dik en borstelig, en wanneer ze te droog worden, beginnen ze je huid te irriteren. En iedereen die ermee in contact komt. Als je wilt dat mensen je enthousiast blijven kussen, moet je je snorharen zacht en benaderbaar houden.

5. Verzorg je gezicht

Als je je snor echt in de schijnwerpers wilt zetten scheer je waarschijnlijk de rest van je gezichtshaar. Daar is je huid niet altijd even blij mee – denk irritatie, bultjes, ingegroeide haartjes, … Besteed dus extra veel zorg aan je scheerbeurten en hydrateer je huid met een vochtinbrengende crème.

23-11-2018 - Jutta