Style

Handig! Deze tips & tricks helpen mannen met een warrige krullenbol

Curls just do it better

Mannen kennen net zo goed bad hair days als vrouwen en vooral mannen met krullen hebben er last van. Weet je écht niet wat te doen met die warrige krullenbol? Wij geven tips en laten je enkele kapsels zien die je wil uitproberen.

How to: je krullenbol wassen

Wanneer je naar de kapper gaat, zorg er dan voor dat je zeker vermeldt dat je je krullen wil behouden. De kapper zal er rekening mee houden en hij zal ervoor zorgen dat je kapsel meer volume heeft. Bij dikke krullenbossen was je je haar best met conditioner. Dat zal je haar beter verzorgen en het zal je krullen in ere houden.

krullenbol lang krullenbol lang krullenbol lang

Kapsels met een lichte slag of als je weinig haar hebt, was je beter zonder conditioner. Die zou er enkel voor zorgen dat je krullen uitzakken.

krullenbol kort krullenbol kort krullenbol kort

Verdere verzorging

De verzorging van kapsels met krullen gebeurt niet op dezelfde manier als die van andere haarsoorten. Het is belangrijk dat je je haar los laat drogen en daarna föhnt. Wanneer je een product gebruikt om meer volume te geven, gebruik er dan zeker een op waterbasis. Een krul ontstaat tenslotte door water, daarom dat je haar automatisch krult bij regen.

Als je een eerder matte look verkiest, gebruik je best een clay die je door je haar kneedt. Voor meer glans en minder pluis is een pommade heel handig. Ook die kneed je in je haar.

Heb je geen krullen, maar wil je wel mee zijn met de laatste haartrends?

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief


16-02-2019 - Lissa