Jutta
Jutta Stuff 23 jan 2019

Tips van de gadgetman #3: slimme speakers en dure oordoppen

Onze gadgetman Benjamin kent zijn weg in technologieland en gidst jou daar graag doorheen. Wekelijks tipt hij de tofste gadgets en nieuwste ontwikkelingen op Manners.be, wie liever sneller dan het licht geüpdatet wordt luistert op woensdagavond het best naar radio NRJ. Daar vertelt Benjamin deze week over slimme speakers van een meubelgigant en oordoppen van een haute couturemerk. 

Louis Vuitton- … oordopjes

Sinds Virgil Abloh aan het hoofd staat van de mannencollectie van Louis Vuitton heeft het klassieke designermerk nogal een omwenteling meegemaakt. Abloh denkt verder dan de grenzen van zijn vakgebied en lanceert nu met Louis Vuitton een collectie oordoppen.

louisVuittonOordopjes1 gadgetman louisVuittonOordopjes1 gadgetman

De Horizon Earphones komen in vier verschillende dessins en zijn – uiteraard – voorzien van het beroemde LV-monogram. Klinkt allemaal erg spannend, maar de oordopjes in kwestie kennen we al: het gaat om de  Master & Dynamic MW07-buds in een nieuw jasje.

Comfortabel zijn ze dus zeker en qua audio zit het ook goed … alleen betaal je voor het Louis Vuitton-model 995 euro terwijl de oorspronkelijk buds ‘slechts’ 300 euro kostten. Maar doe vooral wat je zelf wilt met je geld!

louisVuittonOordopjes1 gadgetman

Slimme speakers van IKEA en Sonos

IKEA zet steeds meer stappen in de smart home-markt. De Zweedse woongigant heeft ondertussen slimme verlichting, bluetooth-speakers en zelfs slimme rolgordijnen. En een jaar geleden kondigde IKEA een samenwerking met audiofabrikant Sonos aan en die wordt vanaf augustus dit jaar beschikbaar.

De nieuwe serie slimme speakers draagt de naam Symfonisk, en is geheel compatibel met de huidige producten die Sonos op de markt heeft. Tevens kunnen de speakers aangesloten worden op IKEA’s Home Smart-serie.

Vorig jaar liet IKEA op een designbeurs al enkele niet-functionerende prototypes zien. Zo zijn sommige Symfonisk-speakers te gebruiken als kastplankje of met een beugel vast te maken onder ikea-keukenkastjes. Een prijs is nog niet bekendgemaakt, maar het is te verwachten dat de Symfonisk-speakers uiteindelijk goedkoper zijn dan die van Sonos zelf.

Een tandenborstel voor luie mensen

De Y-brush is een van de meest succesvolle Kickstarter-campagnes van het afgelopen jaar, want blijkbaar vinden we tandenpoetsen collectief vervelend. Je tandenborstel gedurende twee minuten door je mond zitten hannesen is bij deze passé, de innovatieve Y-brush reinigt de tanden met behulp van sonische vibratietechnologie in slechts tien seconden.

Y-brush

De verwachting is dat de crowdfunding preorders vanaf april 2019 wordt verzonden. Tot die tijd zul je dus zelf nog vier minuten van je dag moeten opofferen aan je mondhygiëne.

Meer gadgets?

Luister je liever naar Benjamin op radio NRJ? Dat kan elke woensdagavond tijdens de avondshow van de immer sympathieke Valerie Wynants. Dit had Benjamin vorige week te vertellen:

Tips van de gadgetman #2: futuristische gadgets die je leven beter gaan maken

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief


Reageer op artikel:
Tips van de gadgetman #3: slimme speakers en dure oordoppen
Sluiten