Jutta
Jutta Stuff 31 jan 2019

Tips van de gadgetman #4: gezichten herkennen en een computer-ring

Onze gadgetman Benjamin kent zijn weg in technologieland en gidst jou daar graag doorheen. Wekelijks tipt hij de tofste gadgets en nieuwste ontwikkelingen op Manners.be, wie liever sneller dan het licht geüpdatet wordt luistert op woensdagavond het best naar radio NRJ. Daar vertelde Benjamin deze week over

De Padrone Ring

Een muis is zo passé dus gebruik je vanaf nu een AI-ring om je computer te besturen. De Padrone Ring is uitgerust met camera’s en bewegingssensoren, en verschillende neurale netwerken zorgen ervoor dat er een 3D-model van je hand wordt gemaakt.

Je doet de ring aan en verbindt hem via Bluetooth met je computer en dankzij de sensoren weet de ring precies wat je hand doet. Op het moment dat je wijsvinger je bureau of elk ander horizontaal oppervlak aanraakt, begint de cursor op het scherm je vinger te volgen. Met verschillende gebaren kun je vervolgens aangeven wat je wilt. Om te klikken moet je bijvoorbeeld je wijsvinger op de tafel tappen en een rechtermuisklik bereik je door met je middelvinger te tappen. Scrollen doe je weer door zowel je wijs- als middelvinger naar naar boven of beneden te bewegen over de tafel.

De Padrone Ring is een Indiegogo project en het ding komt ik twaalf verschillende maten. Voor omgerekend 176 euro kun je een ring bestellen. Het project is al voor meer dan tweehonderd procent gefund dus de kans is groot dat we binnenkort heel wat mensen zien rondlopen met de magische wearable.

Slimme sportschoen van Samsung

Samsung heeft al eerder met andere fabrikanten samengewerkt om slimme gebruiksvoorwerpen te maken, maar het lijkt er nu sterk op dat techgigant zelf slimme schoenen gaat produceren. Dat blijkt uit een nieuw ontdekt patent dat door de fabrikant is aangevraagd.

Aan de achterkant van de slimme sportschoen zit een sensor die verbinding maakt met de bijbehorende smartphone-app. Niet heel futuristisch dus, maar hoe dan ook een leuk idee. Waarschijnlijk gaat de schoen meer kunnen dan stappen tellen alleen, zoals bijvoorbeeld registreren of je op de juiste manier loopt.

Samsung maakte eerder al een SmartSuit voor atleten die deelnamen aan de Olympische Winterspelen, dat een aantal zaken kon afmeten als de atleten het pak droegen. Het is onduidelijk of dit patent uiteindelijk gaat resulteren in een consumentenproduct, of dat Samsung zich hiermee opnieuw richt op de exclusieve professionele markt.

Nooit meer mensen vergeten met MyMe

Hoe vaak overkomt het jou dat je iemand tegenkomt en geen idee meer hebt wat zijn of haar naam is? Om je te helpen nooit meer een gezicht te vergeten, heeft het bedrijf OrCam MyMe ontwikkeld: een AI wearable dat het klusje van mensen herkennen van je overneemt.

MyMe is een kleine en lichte wearable, die je bijvoorbeeld aan de borstzak van je shirt kunt hangen, zodat hij ziet wat jij ook ziet.  Dankzij de 13 megapixel camera en gezichtsherkenningssoftware weet MyMe snel je social media netwerken door te spitten om te checken of degene die voor je staat een bekende is.

Via de bijbehorende app kun je het apparaatje koppelen aan bijvoorbeeld je smartphone of smartwatch waar je dan de naam van de persoon voor je kan aflezen. Daarnaast zou de wearable je ook kunnen vertellen waar en wanneer je de persoon voor het laatst hebt gezien en voor hoe lang dat was.

Kan jij wel wat hulp gebruiken om namen te onthouden? MyMe is te koop via Kickstarter voor een pledge van ongeveer 175 euro, wat een korting van vijftig procent op de uiteindelijke verkoopprijs is.

Meer gadgets?

Luister je liever naar Benjamin op radio NRJ? Dat kan elke woensdagavond tijdens de avondshow van de immer sympathieke Valerie Wynants. Dit had Benjamin vorige week te vertellen:

Reageer op artikel:
Tips van de gadgetman #4: gezichten herkennen en een computer-ring
Sluiten