Lesley
Lesley Stuff 6 feb 2019

Tips van de gadgetman #5: virtueel sneakers passen en de nieuwe iPhone SE 2

Onze gadgetman Benjamin kent zijn weg in technologieland en gidst jou daar graag doorheen. Wekelijks tipt hij de tofste gadgets en nieuwste ontwikkelingen op Manners.be, wie liever sneller dan het licht geüpdatet wordt luistert op woensdagavond het best naar radio NRJ. Daar vertelde Benjamin deze week over een app die je virtueel sneakers laat passen, Netflix-killer Apple Video en de nieuwe iPhone SE 2. 

Virtueel sneakers passen dankzij Wanna Kicks

Lange winkelrijen zijn de hel en online shoppen is de toekomst, dat heeft start-up Wannaby uit Belarus goed begrepen. Zij lanceren de app Wanna Kicks, waar je honderden sneakers kunt passen … vanuit je luie zetel.

gadgetman

Hoe het werkt? Dankzij augmented reality wordt jouw voet in 3D in kaart gebracht, en vervolgens kan de app er een virtuele laag overheen plaatsen, in dit geval dus een sneaker. Wannaby heeft hiermee het warm water niet uitgevonden, maar steekt wel met kop en schouders boven haar concurrenten uit: de modellen worden zeer snel geladen, volgen je voet vrij accuraat én de afbeeldingen zijn scherp.

Netflix-killer Apple Video

Het wordt een lastig jaar voor Netflix, want de concurrentiestrijd is nu echt losgebarsten. Apple komt met de gratis dienst Apple Video en die lijkt er sneller te komen dan we dachten. Volgens verschillende bronnen mogen we de dienst al in het voorjaar verwachten.

gadgetman

Hoe de dienst er gaat uitzien? Dat is nog grotendeels onduidelijk, maar Apple is de laatste tijd alvast druk bezig geweest met film- en serierechten van verschillende studio’s voor hun eigen dienst. Waarschijnlijk zal Apple Video te vergelijken zijn met Amazon Channels, waardoor je via Apple Video een abonnement kunt afsluiten voor content van een derde partij.

Ter illustratie: sluit je een abonnement af voor het Warner Bros. Channel, dan krijg je al die content binnen. Apple Video zelf wordt dus een gratis dienst, maar de deals met channels kunnen een betalende kant voor de service opleveren.

De nieuwe iPhone SE 2

In september werden drie nieuwe iPhones voorgesteld, maar het goedkoopste model kostte 859 euro en er zat geen nieuwe iPhone SE tussen. Fans van de compacte budgettelefoon van Apple bleven dus op hun honger zitten, maar daar lijkt verandering in te gaan komen.

De verkoopcijfers van Apples nieuwste iPhones zijn op z’n zachtst gezegd vrij matig, met opvallend magere kwartaalcijfers als resultaat. Voor het eerst in de geschiedenis van het bedrijf zag CEO Tim Cook zich zelfs genoodzaakt om de prijzen te verlagen, en kwam ook de iPhone SE weer even in beeld, vooral dankzij de lage prijs.

In die context lijkt een iPhone SE 2 dan ook een logische zet, en de smartphone zou Apple zelfs competitief maken in een prijssegment waar de gigant nu totaal niet aanwezig is. Volgens de doorgaans zeer betrouwbare bron Ben Geskin is Apple zelfs al begonnen met de productie van de iPhone SE 2, al stapt Apple wel af van het design van de iPhone 5s.

Je kunt rekenen op hetzelfde formaat, maar dan met een 4.7-inch scherm met dunnere schermranden en een noch voor Face ID. Ook wordt de achterkant van glas, zodat je het toestel draadloos kunt opladen.

Meer gadgets?

Luister je liever naar Benjamin op radio NRJ? Dat kan elke woensdagavond tijdens de avondshow van de immer sympathieke Valerie Wynants. Dit had Benjamin vorige week te vertellen:

Reageer op artikel:
Tips van de gadgetman #5: virtueel sneakers passen en de nieuwe iPhone SE 2
Sluiten