Tips van de gadgetman #6: meer details over de Samsung Galaxy S10

Nog een paar dagen geduld en dan is hij er!

Onze gadgetman Benjamin kent zijn weg in technologieland en gidst jou daar graag doorheen. Wekelijks tipt hij de tofste gadgets en nieuwste ontwikkelingen op Manners.be, wie liever sneller dan het licht geüpdatet wordt luistert op woensdagavond het best naar radio NRJ. Daar vertelde Benjamin deze week over de Samsung Galaxy S10, de nieuwe iPhone-killer die binnenkort gelanceerd wordt. 

Samsung Galaxy S10

Samsung introduceert het nieuwe vlaggenschip tijdens hun Unpacked-event op 20 februari. Inmiddels weten we dat de Galaxy S10-serie voorzien is van maar liefst vier verschillende toestellen, met de Galaxy S10 X (Beyond X) als absoluut hoogtepunt.

De geruchtenmolen over de features van de Samsung Galaxy S10 draait al een tijdje op volle toeren en ondertussen weten we al dat de smartphone voorzien is van 5G-ondersteuning, een gigantische batterij en meer dan twee camera’s. Daarnaast zouden ook wifi 6, Life Pattern en een cryptowallet bij de specs horen en kun je de draadloze Galaxy Buds opladen op je telefoon.

Samsung Galaxy s10

Wifi 6

De nieuwe wifistandaard wifi 6 zorgt ervoor dat er een sterkere, snellere verbinding tot stand komt in je omgeving. Dit betekent bijvoorbeeld dat de verbinding net zo sterk en snel blijft wanneer er heel veel verschillende apparaten verbonden zijn met je wifinetwerk thuis.

Op dit moment zijn er echter nog maar weinig routers die wifi 6 ondersteunen, maar het is toch handig om nu al over de feature te beschikken. Gezien huishoudens de komende jaren zullen overstappen op een snellere internetverbinding ben je met je Samsung Galaxy S10 klaar voor de toekomst.

Een cryptowallet in je telefoon

Wat er verder opvalt, is vooral wat er op het scherm te zien is. Een tijdje terug doken er geruchten op rond een cryptowallet waar Samsung aan zou werken. De foto’s tonen een Samsung Blockchain Keystore-app, dus de kans bestaat dat de native cryptocurrency-app meteen op de Galaxy S10 zal staan. Gebruikers kunnen zo hun favoriete digitale munten opslaan, waarbij de biometrische beveiligingsmethodes van het toestel je transacties moeten bewaken.

Life Pattern

Life Pattern is enkel van toepassing op de duurste variant van de Galaxy S10-reeks. Het gaat om een Augmented Reality-feature die het gedrag van de gebruiker gaat analyseren om op basis daarvan het gebruiksgemak van de smartphone te verbeteren. Sterker nog: waar jij je meestal moet aanpassen aan een toestel, werkt dit nu andersom.

Samsung Galaxy Buds opladen

Van deze draadloze oordopjes wisten we al langer dat ze er zaten aan te komen, maar de meest recente afbeeldingen tonen een verrassende functie. We zien een setje oordopjes die in hun case opgeladen worden … op de achterkant van een Galaxy S10. 

Verder weten we nog verrassend weinig over de draadloze dopjes. Ze werden onlangs gecertificeerd door de FCC, waardoor we weten dat het om Bluetooth-oordopjes gaat, maar dat gaf het woord ‘draadloos’ al wel een beetje weg.

Het Galaxy S10 X-toestel zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2019 verschijnen, de andere drie modellen waarschijnlijk meteen na de lancering op 20 februari.

Meer gadgets?

Luister je liever naar Benjamin op radio NRJ? Dat kan elke woensdagavond tijdens de avondshow van de immer sympathieke Valerie Wynants. Dit had Benjamin vorige week te vertellen:

13-02-2019 - Jutta