Wheels

Een Britse toerist reed in Dubai in vier uur 47.000 dollar aan boetes bij elkaar

Patsergedrag op internationaal niveau

Een 25-jarige Brit die op reis was in Dubai lapte alle verkeersregels even doodleuk aan zijn laars. Hij had een Lamborghini Huracan gehuurd en slaagde erin om op minder dan vier uur voor meer dan 47.000 dollar aan boetes te verzamelen. 

Flitsers

Wij stellen ons bij Dubai een zee van supercars voor die wild and free over de wegen van het emiraat scheuren. Niets is helaas minder waar. De snelheidscontroles zijn er even talrijk als de dure bolides en de boetes zijn best hoog. Flitspalen zijn in Dubai geen grap. De chauffeurs, zeker als het toeristen zijn, houden hier niet altijd rekening mee. De 25-jarige Brit verwachtte ook iets meer vrijheid toen hij een Lamborghini Huracan huurde.

Een Britse toerist reed in Dubai in vier uur 47.000 dollar aan boetes bij elkaar

De boetelijst

De verzameling boetes is best impressionant. De overtredingen gebeurden allemaal tussen half drie en half zeven ‘s ochtends op 31 juli, de dag nadat hij de auto had gehuurd. Op twee stukken weg, de Sheikh Zayed Road en de Garn Al Sabkha Road, reed hij tussen 125 kilometer per uur en 230 kilometer per uur. Dat is op sommige stukken soms dubbel zo snel als de toegelaten snelheid. Veel van de boetes verzamelde hij op nog geen twee minuten na elkaar. Een keer kreeg hij zelfs twee boetes in minder dan een minuut.

Een Britse toerist reed in Dubai in vier uur 47.000 dollar aan boetes bij elkaar

Wie is verantwoordelijk voor de boetes?

De vraag is wie dat allemaal gaat betalen. De Lambo was een huurwagen van 1500 dollar voor twee dagen en de Brit had zijn paspoort als garantie bij het huurbedrijf achtergelaten. Zij zitten nu in de penarie, want de boetes komen natuurlijk toe op hun adres. De 25-jarige toerist vond er niet beter op dan de Britse ambassade te contacteren, zodat hij een nieuw paspoort kan krijgen en toch het land kan uitreizen.

Momenteel is de man volgens The National echter nog in het bezit van de wagen. Het huurbedrijf vindt dat niet heel erg, want als hij de auto inlevert, worden zij opgezadeld met de boetes. Wie er uiteindelijk voor zal opdraaien, is nog niet zeker, maar hij zal er in elk geval niet om kunnen lachen.

Liever geen boete? Dan kan je een ritje in een van deze  vijf extreem brakke auto’s overwegen.

09-08-2018 - Cami