Style

Manners Lookbook #7: Tom Hardy ziet er niet enkel in ‘Venom’ totaal badass uit

Formeel is niet altijd stijf

Er zijn mannen die ‘s morgens niet de moeite nemen om twee dezelfde sokken uit te kiezen, en dan zijn er mannen die moeiteloos een maatpak rocken. What’s it gonna be? Wij van Manners hopen op het laatste en we leveren je daarvoor stijlinspiratie van de mannen die weleens op een filmpremière passeren. Deze week: Tom ‘Venom’ Hardy.

Sinds een paar weken kun je ‘Venom’ in de bioscoop zien, maar hoofdrolspeler Tom Hardy heeft geen gif nodig om zichzelf om te toveren tot total badass. Zijn outfits zijn vaak al voldoende – en dat bedoelen we op een héél positieve manier.

Formeel is niet altijd stijf

Mannen associëren een maatpak nog vaak met stijf en ouderwets. Tom Hardy is het levende bewijs dat dat helemaal niet zo hoeft te zijn. Dit pak combineert klassiek en gedurfd door het patroon in het marineblauwe pak, wat het geheel iets meer cachet en dimensie geeft.

tom hardy

Toegegeven: Britten hebben vaak een feilloos stijlgevoel (behalve als het zatte vakantiegangers zijn die amok maken in de pub, dan niet) én Hardy kan vast op een legertje stylisten rekenen, maar die flair en charme kan niemand hem nadoen.

Op de première van ‘Venom’ bewees hij dat hij zich misschien niet vaak opkleedt, maar dat ‘ie het wel goed doet áls hij het doet. Inclusief, das, juwelen en een driedelig maatpak.

tom hardy

Trenchcoats

Ook trenchcoats voor mannen zijn nog niet altijd helemaal ingeburgerd, en dat is volledig onterecht. Zo’n jas tilt een simpele, sobere outfit naar een hoger niveau en dat lijkt Tom Hardy hier maar al te goed te beseffen. In 2012 verliet hij in dit exemplaar de afterparty na de première van ‘The Dark Knight’ en wat ons betreft ziet hij er even badass uit als wijlen Heath Ledger in die film. (En wij hebben een serieuze boon voor Heath Ledger dus dat wil wat zeggen.)

tom hardy

Accessoires

Nog iets wat je kunt leren van Hardy? Hoe accessoires je outfit een serieuze upgrade kunnen geven. Een simpele rode sjaal hield de acteur op de première van ‘This Means War’ niet alleen warm, het accessoire zorgde er ook voor dat zijn basic zwarte outfit wat meer kleur en pit kreeg.

tom hardy

Meer inspiratie?

17-10-2018 - Lesley