Lesley
Lesley Entertainment 22 apr 2019

Binnenkort krijg je top 10-lijstjes te zien op Netflix

Netflix draait er z’n hand niet voor om om ons- soms zelfs zonder aankondiging – te verrassen met nieuwe content. Met cijfers over die films en series zijn ze echter veel terughoudender. Al lijkt de streamingdienst binnenkort met een compromis te komen in de vorm van top 10-lijstjes.

Elke week een nieuwe top 10

Goed nieuws dus voor lijstjesfreaks overal ter wereld – nu ja, vooral in Engeland. Daar gaat de streamingdienst namelijk experimenteren met de lijstjes. Het is de bedoeling dat gebruikers daar elke week een up-to-date top 10-lijstje voorgeschoteld krijgen met de populairste films en series van het moment.

Daarnaast zou er voor elke categorie ook nog een apart lijstje komen, zodat je bijvoorbeeld gemakkelijk en snel kunt checken wat de populairste science fiction-content is.

netflix top 10

Test van een paar maanden

Netflix-CEO Reed Hastings liet de investeerders van het bedrijf onlangs nog weten dat het voor consumenten hierdoor een stuk gemakkelijker wordt om titels uit te kiezen. Veel mensen worden nu eenmaal beïnvloed door wat anderen goed vinden. De test zou nog dit kwartaal van start gaan en een paar maanden duren. Daarna zal Netflix bepalen of ze de test stopzetten of juist uitbreiden naar andere landen.

Wat ons betreft komt die top 10-lijst er inderdaad, hoewel je je zonder exacte cijfers vaak toch wel blijft afvragen of een bedrijf je echt een objectieve lijst voorschotelt of dat ze stiekem misschien hier en daar wat aanpassingen maken om bijvoorbeeld beter uit de verf te komen of om gebruikers naar bepaalde content te lokken.

En dat is niet het enige waar Netflix momenteel mee bezig is. Nog verrassender is misschien wel dat de streamingdienst met een eigen radio en een fysiek magazine komt. Dat magazine gaat Wide heten en moet je gaan verleiden met interviews, essays, foto’s en achtergrondinformatie over de Netflix Originals.

Bron: The Verge

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Binnenkort krijg je top 10-lijstjes te zien op Netflix
Sluiten