Style

Trekkersgear is geïnfiltreerd in de modewereld en … we vinden het wel vet?

Zo gaat 'ie goed, zo gaat 'ie beter en nog een kilometer

In de late jaren ’60 bedacht meneer Gore de GORE-TEX, microporeus materiaal dat je kledij doet ‘ademen’. Vervolgens liepen alle nerds niet enkel tijdens hun wandelweekends, maar ook op school rond in hun foeilelijke, maar oh-zo-handige anorak. Deze herfst kunnen ze ons allemaal terugpakken. Streetstyle is doordrenkt van de trekkersgear, sneakers die op ‘botinnes’ lijken en waterafstotende jassen. But we God damn love it. Hier is het bewijs.

Lekker handig

Functionele modestukken zijn lang geen nieuw concept onder de zon. Sportkledij is bijvoorbeeld al een aantal jaar terug in en wordt gedragen als zijnde ‘athleisure’. Je was het misschien vergeten, maar sneakers waren ooit bedoeld om mee te gaan sporten. Trekkersgear en wandelkledij is dus een perfecte aanvulling op de combinatie tussen functioneel en modieus.

Jep, dat is Drake in een fleecetrui.

Streetstyle en trekkersgear tezamen

Veel trekkersmerken die je nog kent uit je kindertijd doen plots collabs en maken capsulecollecties met de bekende streetstylemerken zoals Supreme, Nike, Patta en zelfs Gucci. De stukken gaan van puffer jackets tot broeken met afritsbare pijpen, maar er zijn vooral veel sneakers/wandelschoenen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Swoosh Footwear (@swooshfootwear) op

Functionaliteit

Een mens zou zich afvragen of die kledij eigenlijk wel echt geschikt is voor allerlei outdoors activiteiten. De heren van PAQ namen de proef op de som en gingen kleiduifschieten, paardrijden en bergbeklimmen in hun trekkersgear die ze normaal gezien als streetstyle zouden dragen.

Hoewel we nog wat moeten wennen aan het concept spreekt de trend wel aan. Vaak wordt mode geassocieerd met onhandige en onbruikbare outfits. De trekkersgear maakt de vreselijke, druilerige Belgische winter toch al iets gemakkelijker om te verdragen. We zien die botinnen nog wel zitten, in tegenstelling tot deze bizarre sneakers die de bal volledig missloegen.

15-09-2018 - Cami