Thomas
Thomas Style 4 feb 2019

Haartrends voor mannen: dit zijn dé mannenkapsels van 2019

Een goed geknipte, verzorgde en gestylde haardos is bepalend voor je uitstraling. Daarom is het belangrijk dat je op de hoogte bent van de laatste trends op het gebied van mannenkapsels. Dankzij deze zeven stijlen loop jij er ook in 2019 verzorgd bij. 

De (effed up) buzz cut

We beginnen met een kapsel voor de mannen die geen zin hebben om veel moeite te steken in hun kapsel. Tondeuse eroverheen en klaar. Vraag alleen wel aan je kapper of hij de zij- en achterkant net even wat korter kan scheren dan bovenop. Deze look is vooral aan te raden als je een flinke baard of goede kaaklijn hebt, want zo’n broske leidt de aandacht minder af van je gezicht. Perfect om extra aandacht te leggen op die baard waar je zo trots op bent.

Nieuw dit jaar is de effed up buzz cut. Ook hierbij is de tondeuse het strijdwapen, maar wordt hij iets losser gehanteerd. Het hoeft niet perfect en je laat wat meer haar zitten op de bovenkant. Het resultaat is een warrig en onderhoudsarm kapsel.

Slag, golven en krullen

De gestylede kapsels van de afgelopen jaren zijn ook in 2019 weer populair, maar dit jaar hoeft het niet meer zo strak. Slag, golven en krullen mogen weer omarmd worden. Zelf als je ze van jezelf niet hebt is het toegestaan om hulpmiddelen gebruiken.

We begrijpen dat je niet meteen de stijltang van je vriendin gaat gebruiken, maar begin eens met een ronde borstel en föhn. Laat je haar wat langer groeien en durf te experimenteren met bijvoorbeeld Rock God Rings.

The brownout

Niet zozeer een kapsel, maar meer een trend. Het is je misschien wel opgevallen dat er behoorlijk wat mannen zijn die hun haar blond verven. We begrijpen het als je er geen fan van bent, maar wat als je het eens andersom doet? Niet een lichtere kleur in je haar, maar juist donker.

Dat is namelijk de nieuwe trend van 2019. Ben je donkerblond van jezelf, ga dan nog een paar tinten donkerder, tegen het zwarte aan. Ben je tevreden met je kapsel, maar wil je toch iets nieuws proberen? Dan is een brownout misschien het overwegen waard.

De crop fade

Wat goed is, blijft goed. 2018 was het jaar van de crop fade en ook in het nieuwe jaar kun je gewoon voor deze look blijven gaan. Als een kapsel goed genoeg is voor Tom Shelby uit Peaky Blinders, dan is het ook goed genoeg voor jou.

De undercut

Vind je bovenstaande kapsels wat aan de heftige kant? Dan kun je ook gewoon voor deze veelzijdige klassieker gaan. Hoe kort of lang je ‘m draagt kun je zelf bepalen. Zorg er in ieder geval voor dat de zij- en achterkant niet te lang zijn. Verder kun je alle kanten op. Los en warrig tot strak naar achteren, met de undercut kun je alle kanten op.

De scumbro-stijl (fuzzed up)

Zijn die strakke kapsels niet je ding en heb je geen zin om iedere drie weken bij de kapper te zitten? Dan is de scumbro-stijl misschien je ding. Goed verzorgd haar, maar dan wel los en slordig. Neem een potje klei of een bus zeezout spray en ga los. Ideaal als je geen zin hebt om iedere ochtend lang voor de spiegel te staan.

mannenkapsels 2019mannenkapsels 2019

De Serpico redux

Heb je lang haar, maar zie je die scumbro-stijl niet zitten en vind je het niet erg om wat meer tijd aan je haar te besteden? Dan is deze seventies-look misschien wel je ding. Ook als man kun jij je haar in lagen laten knippen.

De Serpico redux (naar de New Yorkse politieagent Frank Serpico) is zeker niet voor iedere man geschikt, maar als je het juiste haar er voor hebt, is het geweldig. Goede baard erbij, aviator zonnebril en je bent helemaal klaar.

Kletskoppen opgelet: er is een nieuw middel tegen kaalheid

Bron: GQ

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief


Reageer op artikel:
Haartrends voor mannen: dit zijn dé mannenkapsels van 2019
Sluiten