Jan
Jan Entertainment 14 apr 2019

Goed nieuws: tweede spin-off van ‘The Walking Dead’ is in de maak

Na ‘Fear The Walking Dead komt AMC met een tweede spin-off van ‘The Walking Dead’. De nieuwe serie heeft nog geen naam, maar krijgt in ieder geval tien afleveringen. Er is nog geen exacte releasedatum, maar je mag gerust zijn dat je in 2020 deze serie kan bingewatchen.

De eerste spin-off ‘Fear The Walking Dead’ mag je met zijn vier seizoenen zeker een succes noemen. Dat succes is ook nodig om de serie in leven te houden. De kijkcijfers van de oorspronkelijke serie beginnen de laatste seizoenen namelijk steeds verder te dalen.

‘The Walking Dead’: tweede spin-off

In de nieuwe serie zullen twee vrouwen de hoofdrol op zich nemen. Sarah Barnett van AMC laat in een reactie weten dat men verwacht dat de tweede spin-off de populariteit van de serie ten goede zal komen. Ondanks de tegenvallende kijkcijfers van ‘The Walking Dead’ blijft AMC geloven in het concept van de serie. “We geloven in de vitaliteit van het ‘Walking Dead’-universum”, aldus Barnett. “Het is een serie waar een andere kabel- of streamingnetwerk een moord voor zou doen.”

Dat de komst van een tweede spin-off commerciële redenen heeft, is duidelijk wat betreft Variety. Zo zou het niet alleen de oorspronkelijke serie wat meer onder de aandacht kunnen brengen, het zal ongetwijfeld ook invloed hebben op de advertentiemogelijkheden. “Shows en spin-offs kunnen verfrissend blijven, zolang personages zich ontwikkelen”.

Loopt ‘The Walking Dead’ ooit af?

Zoals bij elke spin-off is het ook deze keer weer de vraag of het niet een beetje te veel van het goede is. Acteur Seth Gilliam (Father Gabriel) en uitvoerend producent Denise Huth hebben echter niet het idee dat het concept volledig wordt uitgemolken. “Er zijn zo veel verhalen om te vertellen”, zegt Gilliam. “Vergelijk het met een serie die zich afspeelt in downtown New York. Dan zijn er nog talloze verhalen die je kan brengen die zich afspelen in een ander deel van de stad. Dat geldt voor ‘The Walking Dead’ net zo”.

Bron: nu

‘Walking Dead’-fans opgelet: deze serie wordt je nieuwe binge-verslaving

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief


Reageer op artikel:
Goed nieuws: tweede spin-off van ‘The Walking Dead’ is in de maak
Sluiten