Lesley
Lesley Life 24 apr 2018

De ultieme breakfast sandwich

Waarschijnlijk begin je je dag graag met iets simpels en gezonds, zoals een boterham, havermout of een stuk fruit, maar soms heb je ook zin in iets hartiger en, nu ja, vettiger. En geef toe, hoe cool klinkt het als je je eigen signature breakfast sandwich hebt? 

Een breakfast sandwich kan eigenlijk alle kanten opgaan. Je kunt het heel simpel en basic houden, of je hele koelkast tussen twee broodjes gooien. Er zijn wel een paar ingrediënten die élke goede breakfast sandwich tussen zijn twee buns heeft: een eitje, worstjes of spek en kaas. Kan niet slecht zijn, toch?

Je gooit een paar dingen tussen je brood en je bent klaar, lekker gemakkelijk – maar dat mag ook wel ‘s ochtends vroeg. Je bent waarschijnlijk ook nog eens te lui geweest om eerst koffie te zetten, dus dan moet het allemaal niet te ingewikkeld.

Het broodje

Een hamburger zonder broodje is ook maar een stuk vlees, dus je kunt maar beter goed nadenken over de basis van je sandwich. Een burgerbroodje doet het overigens prima, net als een toast of een bagel – al zijn die laatste al aan de harde kant voor een zacht broodje als een breakfast sandwich. Basically kun je dus kiezen wat je wilt en je zit altijd goed, als je het broodje maar licht toast of in een pan met boter laat sudderen.

Breakfast Sandwich

Het ei

Ja, een zachtgekookt eitje met lopend eigeel is heerlijk, maar het is ook onhandig als je gaat voor een sandwich on the go. Ga voor hardgekookt als je wilt vermijden dat er eigeel op je das loopt – tenzij die geel is, dan kom je er misschien wel mee weg. Roerei is ook een optie voor je broodje.

Het vlees

Oké, now we’re talking, welk vlees gooi je tussen je broodje? Worst of spek zijn de logische klassiekers, maar je kunt ook gaan voor ham, chorizo of iets anders uit die koelkast dat je vanavond anders toch maar moet weggooien.

De kaas

Met kaas op je breakfast sandwich kun je weinig verkeerd doen, welke variant je ook kiest. Cheddar is de meest logische keuze, maar je kunt bijvoorbeeld ook experimenteren met geitenkaas.

There you go, je ontbijt is klaar. Natuurlijk kun je er Instagram-gewijs ook nog jalapeño, uien, avocado en zeventien soorten barbecuesauzen tussen gooien, maar eerlijk? Daar heb je ‘s ochtends echt geen tijd voor. En trouwens, minimalisme is hip tegenwoordig. Smakelijk!

Breakfast Sandwich
Reageer op artikel:
De ultieme breakfast sandwich
Sluiten