Life

Gastronomisch dineren én een brute vleeskeuken: Upper & Taxi’s biedt ze allebei

Vis noch vlees, of toch allebei?

‘Mag het wat meer zijn?’ is de vaakst gestelde vraag in een slagerij en wij snappen écht niet waarom. Natuurlijk mag het wat meer zijn. Het mag altijd meer zijn. En af en toe mag het zelfs wat meer vis zijn. Bij Upper & Taxi’s in Gent kies je zelf of je voor op houtskool gegrild kwaliteitsvlees gaat of er een Noordzeevis op je bord belandt. 

Upper & Taxi’s

Net zoals zoveel mensen konden ook zaakvoerder Geert De Paepe (eigenaar van 1898 The Post) en chef-kok Gilles Bogaert niet kiezen en openden ze niet één, maar twee restaurants op dezelfde locatie.

Op het gelijkvloers vind je Taxi’s, een fine dining garage, waar je kunt rekenen op een verfijnde, pure en creatieve keuken. De Noordzeevis staat hier centraal en je ziet ‘m letterlijk op je bord belanden, want het restaurant werkt met een open keuken. Cool weetje: de zaak heet Taxi’s omdat ze gelegen is in een oude taxi-garage.

Eerder een carnivoor? Dan moet je vooral de trap op naar de eerste verdieping, want bij Upper geniet je van een brute, ruwe en impulsieven vleeskeuken. Een grill house waar ze op houtskool gegrild kwaliteitsvlees voor je neus neerzetten waar je spontaan van gaat watertanden. Denk: ribbetjes, buikspek of rundstartaar, maar ook kippenbillen en gegrilde mergpijp.

Terwijl je op je eten wacht, kijk je ook nog eens je ogen uit, want op de muren vind je streetart van eigen bodem. Musketon – een Gentse streetart-kunstenaar – en Ship of Fools tekenden er namelijk tientallen verhalen op de muren.

Vis of vlees? Verfijnd of puur? Als je de knoop écht niet kunt doorhakken, kun je er na je lunch natuurlijk ook nog een diner aan breien. Je vindt Upper & Taxi’s op het Zuid.

Upper & Taxi’s

Zuidstationstraat 35
9000 Gent

07-11-2018 - Lesley