Jutta
Jutta Clothing 22 jan 2018

Blij met blauw: zo draag je de kleur met verve

De kans dat je blauw bloed hebt, is redelijk klein, maar een koningsblauwe trui heb je zeker in de kast liggen. Nog niet? Rep je dan naar de winkel en doe er iets aan, want blauw geraakt nooit uit de mode en staat iedereen. De beste blauwe basics en accessoires op een rij. 

Een blauw pak

Dit is een alltime favorite van veel mannen. Als je maar één pak in je kast wil hebben, kies dan een blauw. Dat is gemakkelijk te combineren, brengt een beetje kleur als je verder enkel zwart-wit draagt en je maakt het zo low-key of excentriek als je zelf wil. Een goed voorbeeld is een navy pak, met een lichtblauw overhemd en een grijze das. Eenvoudig, maar gegarandeerd stijlvol. Ga je voor een tweede blauw kostuum, dan mag het iets gewaagder: denk ruiten, strepen of een speciale tint petroleumblauw. Laat je inspireren door onderstaande foto’s.

blauw blauwblauw

De blauwe broek

Jeans blijft de gemakkelijkste manier om blauw te dragen, maar durf afwijken van de platgetreden paden en doe dat vooral in een casual katoenen broek. Combineer je blauwe chino gewoon met een T-shirt of dress up en ga voor een hemd en een mooie vest.

blauw blauw

De blauwe coltrui

You love it or you hate it, maar de coltrui is helemaal terug. Wijlen Steve Jobs maakte er zijn handelsmerk van en hoewel we hem niet tot stijlicoon willen bombarderen, begrijpen we zijn voorliefde voor de turtleneck. Een coltrui staat fantastisch onder een blazer en vormt een leuke afwisseling op het klassieke hemd met stropdas. Met deze trui zie je er spontaan modebewust uit én je hebt het ondertussen heerlijk warm. Wees geen grijze muis en zoek een bijzonder blauw exemplaar.

blauw blauw blauw

Blauwe schoenen

Zwart, bruin en grijs: zeker wanneer het om nette schoenen gaat, spelen mannen graaf op safe. Pak het eens anders aan en put on your blue suede shoes. Ze kunnen zonder te veel op te vallen een goede outfit extra glans geven. Van suède hoeven ze overigens niet te zijn, elk materiaal is goed. Het enige wat je nodig hebt, is een beetje lef. Vermijd wel zwarte kleding met blauwe schoenen, tenzij het om een zeer lichte tint blauw gaat.

blauw blauw

Blauwe accessoires

The devil is in the detail, dat weet iedereen. Pimp je outfit eens met een blauw accent – dat kan een armbandje zijn of een horloge, maar ook een sjaal of blauwe draagtas doet het goed. De kleur mag opvallen, maar zorg dat hij niet uit de toon valt bij de rest van je outfit.

 

blauwblauw
Reageer op artikel:
Blij met blauw: zo draag je de kleur met verve
Sluiten