Noah
Noah Entertainment 17 sep 2019

8 verborgen parels die Disney+ je binnenkort te bieden heeft

Onze noorderburen kunnen twee maanden gratis gebruikmaken van Disney+, wij moeten helaas nog even wachten op de nieuwe streamingdienst. Die zal bijna een eeuw aan films, series en documentaires tentoonstellen waar je door kunt ploegen. Het aanbod is dus immens, en ook deze verborgen parels zullen erop staan. 

‘Een Universum Samenstellen’

Marvel Studios is nu een wereldwijde gigant die een groot deel van de jaarlijkse box office voor zijn rekening neemt. Het begon echter allemaal vrij kleinschalig, met bescheiden superheldenfilms en kleinschalige plannen. Deze documentaire laat je van dichtbij zien hoe het allemaal begon, van de eerste stappen tot verbreding in de vorm van Marvel Television. Een fascinerend en bovendien zeer behapbaar (42 minuten) kijkje achter de schermen!

‘Spider-Man’ (1996)

Je zou bijna vergeten dat animatie ook een belangrijk onderdeel van Marvel is. De stripgigant heeft in de afgelopen decennia talloze animatieseries en films uitgebracht, maar vooral de jaren ’90 waren een fascinerende tijd. Met name de ‘Spider-Man’-serie uit 1996 is het checken waard. Van de corny intro tot de verrassend brute actie: ook zonder nostalgie-factor word je al snel in de avonturen van Peter Parker gezogen.

‘Waking Sleeping Beauty’

Deze beroemde documentaire is eigenlijk verplichte kost voor iedereen die opgegroeid is met animatiefilms. Van ‘Beauty and the Beast’ tot ‘The Lion King’: je krijgt in deze documentaire een openbarende blik op een zwaar hoofdstuk uit de geschiedenis van Disney. Maak kennis met de mensen die Disney naar een hoger niveau wisten te tillen door te focussen op de kunst achter animatie.

Foto: Disney

Opgepast, Netflix: deleted scènes en andere extraatjes

Het jammere aan diensten als Netflix is dat de magie van dvd’s verloren gaat. Oftewel: bloopers, deleted scènes, mini-documentaires en andere extraatjes die je vroeger bij je film kreeg. Disney brengt die magie terug. Kies bijvoorbeeld je favoriete Marvel-film uit, scrol naar onder en druk op ‘Extra’s’. Bij ‘Infinity War’ staat zelfs een interview van langer dan een half uur!

‘Stoomboot Willie’

De grote kracht van Disney+ is de rijke geschiedenis van Disney. Waar Netflix nog maar enkele jaren eigen content maakt, animeerde Walt Disney al in de jaren dertig. Die korte cartoons hebben de tand des tijds verrassend goed doorstaan.

Je kunt op Disney+ het debuut van Mickey Mouse en Minnie Mouse aanschouwen, maar ook de eerste korte films met Donald Duck. Aanrader: check ‘Stoomboot Willie’, de eerste animatiefilm van Disney met gesynchroniseerd geluid.

Guilty pleasures

‘High School Musical’, ‘Camp Rock’, … Het is allemaal geen Oscar-materiaal, maar Disney+ staat wel vol guilty pleasures. Waar Netflix zijn bibliotheek vult met vrij crappy B-films en series die je niet kende, heeft Disney in ieder geval de nostalgie-factor als wapen.

Nee, de sequels van ‘The Lion King’ zijn allesbehalve goed, maar met een flinke dosis nostalgie garanderen ze wel avonden aan vermaak.

‘Star Wars Rebels’

De ambitieuze ‘Star Wars’-serie ‘The Mandalorian’ heeft sterke ‘Game of Thrones’-vibes en verschijnt op 12 november op de streamingdienst. Ook ‘Star Wars Rebels’ en de andere verrassend degelijke animatieseries uit het universum van George Lucas zijn de moeite. Vooral ‘Rebels’ richt zich ook op volwassenen, en brengen canon-verdieping naar de wereld van ‘Star Wars’ die net zo belangrijk is als de films.

Foto: Disney

Pixar Shorts

De meeste Pixar-films kwamen altijd met een extra kortfilm, die je voor de eigenlijke film te zien kreeg in de bioscoop. Vaak kregen getalenteerde regisseurs de kans om in slechts enkele minuten hun creativiteit tentoon te stellen.

Dat leverde in veel gevallen schitterende kortfilms op, hoogtepunten uit de bibliotheek van de animatiestudio. In het tijdperk van streamingdiensten raken dat soort meesterwerkjes verloren in al het digitale geweld, maar op Disney+ kun je er weer induiken. Vooral ‘Vreemde Vogels’ en ‘Bao’ zijn aanraders.

Lees ook:

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
8 verborgen parels die Disney+ je binnenkort te bieden heeft
Sluiten