Lesley
Lesley Life 21 jul 2019

Deze 7 spullen vergeten Belgen het vaakst op hun vakantiebestemming

Of je nu gaat kamperen, verblijft in een luxueus vijfsterrenhotel of een weekje in de Airbnb van iemand anders logeert, de kans is groot dat je eenmaal terug in België in paniek opmerkt dat je iets vergeten bent. Dat besefte ook touroperator Corendon en dus onderzochten ze welke zeven spullen Belgen het vaakst achterlaten op reis (behalve hun waardigheid).

1. Tablets en gsm’s

Mochten wij onze gsm vergeten, duurt het waarschijnlijk de volle twee minuten voor we dat doorhebben, maar andere mensen zijn blijkbaar minder gehecht aan hun elektronica. Check dus zeker even of je je gsm, tablet en bijhorende opladers bijhebt voor je de hoteldeur achter je dichttrekt.

2. Speelgoed

Een belangrijke voor later: je nageslacht is doorgaans niet zo blij als hun favoriete tutje of knuffel in het babybed van het hotel is achtergebleven. Om drama’s thuis te vermijden, checkt future you dus maar beter even of mini you niks vergeten is.

3. Sleutels

Ha, na een lange vlucht eindelijk thuis! Je wacht geduldig tot je lief de sleutels bovenhaalt, tot die paniekerig opmerkt dat jij die toch had meegenomen uit de hotelkluis. Heerlijk ontspannend, vakantie.

4. Zwemkledij

Laat jij je zwembroek ook altijd nog even drogen op het balkon? Dan kan die ofwel gaan waaien, ofwel vergeet je ‘m bij het inpakken.

5. Portemonnee

Die wordt zo goed opgeborgen in de kluis … dat mensen ‘m er ook weleens vergeten uithalen.

6. Souvenirs

Ook een foeilelijke magneet of een cliché shotglaasje gekocht? Da’s meestal waisted money, en al helemaal als je het achterlaat op je bestemming.

7. Sieraden

Je lief vraagt thuis al om de haverklap ‘of je dat paar oorbellen niet ergens hebt gezien’, en op reis is dat niet anders. Thuis duiken ze na een week of zes weleens op wanneer je de zetel poetst, maar die tijd heb je op reis meestal niet, en dus blijft er weleens bling bling achter voor de poetsvrouw.

Metro

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Deze 7 spullen vergeten Belgen het vaakst op hun vakantiebestemming
Sluiten