Jutta
Jutta Stuff 6 dec 2018

Nooit meer koude handen op het voetbalveld met deze verwarmde handschoenen

Mannen die elke zaterdag moeten gaan sjotten weten dat voetballen in de winter net even iets minder aangenaam is dan in de zomer. Opgeven is niet aan de orde, maar je kunt het voor jezelf wel wat aangenamer maken. Met deze verwarmde keepershandschoenen bijvoorbeeld. 

Temperaturen rond het vriespunt en keiharde voetballen zijn bepaald geen pretje als je ‘s winters met je verkleumde handen de goal moet bewaken (enfin, ook niet als je het veld op moet). Dus was Seismic zo vriendelijk om een set verwarmde keepershandschoenen te ontwerpen, dat de toepasselijke naam ‘Magma’ meekreeg.

De uitdaging bestond erin om een materiaal te vinden dat geen extra gewicht zou toevoegen én om de temperatuur precies goed te krijgen, want met verbrande handen ben je ook niet veel tijdens de match. Het uiteindelijke resultaat bestaat uit twee lagen waterbestendig en ademend membraan dat voorkomt dat de koude wind je handen te grazen neemt en dat de hitte ook vasthoudt, als een soort flexibele thermos.

Volgens producent Seismic waren de handschoenen aanvankelijk bedoeld voor keepers die in extreme kou trainden, maar bij het testen bleek dat ze op grote schaal kunnen worden gebruikt. Als jij dus elk weekend richting goal rent om de eer van je ploeg te bewaken, dan verdien je deze handschoenen. Valt die eer een van je maten te beurt, geef hem dit jaar dan wat extra warmte en een paar Magma-handschoenen met kerst.

Geen voetballer maar een jogger? Dan zijn deze gadgets iets voor jou!

5x gadgets voor lopers die de herfst voelen naderen

Reageer op artikel:
Nooit meer koude handen op het voetbalveld met deze verwarmde handschoenen
Sluiten