Style

Nieuwe AR-app laat je virtueel de tofste sneakers passen

Vergeet dat ellendig lang slenteren door schoenwinkels. Met deze tool pas je sneakers vanuit je luie zetel!

Goed nieuws voor sneakerliefhebbers en -verkopers want vanaf nu kun je virtueel sneakers passen met Wanna Kicks. Wanna what? Wanna Kicks is een nieuwe app ontwikkeld door Wannaby, een start-up uit Wit-Rusland die AR commerce-ervaringen bouwt.

Wannaby lanceerde een bètaversie van haar nieuwste app, die het gemakkelijker maakt om de perfecte sneakers te vinden. Eén klein nadeel: de app is voorlopig enkel beschikbaar voor iOS. Wanna Kicks gebruikt augmented reality zodat jij verschillende sneakers virtueel kunt “passen”. Je kiest simpelweg een paar sneakers uit de lijst met 3D-modellen, je richt de camera van je telefoon op je voeten en zo lijkt het wel of je de schoenen echt draagt.

Virtueel sneakers passen

Al langer probeerden bedrijven dit concept door te voeren, maar eerlijk gezegd zijn die allemaal een beetje wannabe Wannaby. De Wit-Russische start-up slaagde erin om het effect heel echt te laten lijken. Wanneer je je voeten beweegt, draait of de camerahoek wijzigt, is het resultaat nog steeds naar wens. De app functioneert nog niet zo goed wanneer je voor een spiegel staat, maar dat is iets waar Wannaby momenteel aan werkt.

De start-up is er sterk van overtuigd dat haar technologie zowel klanten als verkopers kan helpen. Het uitgangspunt is simpel: hoe beter je je een idee kunt vormen over hoe de sneakers eruit zullen zien als je ze echt draagt, hoe groter de kans is dat je de juiste aankoop doet. En dat zorgt dan weer voor minder retours.

Je kunt onder andere schoenen van New Balance, Nike en Adidas passen. Momenteel zijn de duurste ‘Deadstock’-sneakers nog niet beschikbaar, maar wij hopen alvast dat we ze snel kunnen passen. Niet per se om ze te kopen, maar dromen mag, right?

De Wannaby-missie

“Onze missie is om online winkelbarrières te doorbreken,” vertelt Wannaby CEO en ex-Googlemedewerker Sergey Arkhangelskiy. “Wij geloven dat AR-try-on klanten kan helpen om online te winkelen. Bovendien zal het de kloof tussen online en offline winkelen wegnemen.”

“We zien twee grote problemen in de schoenenmarkt. Ten eerste zijn de online conversies vrij laag en is het aantal retours behoorlijk hoog in vergelijking met traditioneel winkelen. De mogelijkheid om sneakers met je telefoon te proberen moet conversies, betrokkenheid en retouren terugdringen.”

Hij gaat verder: “Ten tweede presenteren veel merken hun nieuwste releases zowel online als offline. Veel klanten willen graag meer weten over nieuwe sneakerreleases en AR is een geweldige manier om sneakers te ervaren die nieuw op de markt komen. Verder is het belangrijkste idee achter Wanna Kicks om gebruikers te laten kiezen en beslissen of ze een schoen leuk vinden zonder een fysieke winkel te bezoeken.”

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief


Bron: Techcrunch

11-02-2019 - Sander