Lissa
Lissa Entertainment 11 feb 2019

Deze man toont je dat een vliegtuig sneller gaat dan je denkt

Ken je het? Je zit op een vliegtuig en je hebt het gevoel dat je maar niet beweegt. Het lijkt wel of je urenlang op hetzelfde stukje blijft hangen in de lucht. De passagier van dit vliegtuig, Tom Feehan, bewijst het tegendeel.

Bijzonder snel

De Londense Tom Feehan stapte na zijn vakantie in Vancouver op het vliegtuig terug naar Londen. Op die vlucht werd Feehan zo’n negen uur lang vergezeld door een eerder saai uitzicht. Hij besloot toch even de lucht te filmen en dan gebeurde er wel iets heel spectaculairs.

In het begin van het filmpje is er niet veel bijzonders aan de hand. Dan vliegt plots een ander vliegtuig voorbij. Dat is in een paar seconden weer verdwenen omdat het zo snel gaat. Indrukwekkend om te zien, maar aanschouw het vooral zelf.

Online schreef de man: “Het was fantastisch om te zien. Je denkt dat je bijna niet vooruit gaat en dan kom je dit tegen. Ik schrok ervan hoe snel het werkelijk ging”.

Een near miss

Een Boeing 747 vliegt aan een snelheid van maar liefst 950 kilometer per uur, dus als twee van die vliegtuigen elkaar in de tegengestelde richting passeren gaat dat enorm snel. Normaal blijven vliegtuigen ook op een afstand van zo’n zeven kilometer van elkaar vliegen, maar hier is er sprake van een ‘near miss‘.

Dat betekent een ‘bijna-ongeval’ en komt voor wanneer twee vliegtuigen zo’n driehonderd meter van elkaar verwijderd zijn. Op een miljoen vluchten gebeuren er ongeveer 150 near misses en die eindigen vrijwel nooit fout. Gelukkig maar.

Misschien had Tom Feehan wel een heel  irritante buur op het vliegtuig en filmde hij de lucht om zichzelf af te leiden?

10 vliegtuigpassagiers waar je liever niet naast zit

Bron: LadBible

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief


Reageer op artikel:
Deze man toont je dat een vliegtuig sneller gaat dan je denkt
Sluiten