Life

Deze voetbalsupporter wist zijn stadionverbod wel heel slim te omzeilen

Wat een baas

Een beetje voetbalsupporter doet alles om de liefde voor zijn club te demonstreren. Geen outfit is te gek, geen uitdaging te groot om ze aan het werk te zien. Als je dan onverwacht een stadionverbod van twaalf maanden aan je been hebt, doet dat pijn. Veel pijn. De gedachte alleen al dat je de volgende wedstrijd van je geliefde voetbalploeg moet missen, is voor veel fans onverdraaglijk en dat dwingt hen tot maatregelen. 

Een stadionverbod voor een superfan

Met een schorsing van maar liefst twaalf maanden was het voor Amigo Ali, supporter van het Turkse Denizlispor, een hele opgave om zich in zijn lot te schikken. Als diehard supporter kon hij het niet over zijn hart krijgen om een jaar lang geen enkele wedstrijd van zijn helden te bekijken.

Nood breekt wet, moet de man gedacht hebben, en aldus vatte hij het plan op om een heuse hoogtewerker te huren om zo tóch de wedstrijd in Tff1 League (de 2e klasse zeg maar) tegen Gaziantepspor te kunnen aanschouwen. De kraan werd bij het stadion geplaatst en Ali liet zich de hoogte in sturen zodat hij een goed zicht had op het voetbalveld.

De afloop

Hoe het met de bewuste Amigo Ali is afgelopen is niet bekend gemaakt, de politie heeft hem gesommeerd om de kraan te verlaten en te vertrekken. Of de kraan uiteindelijk in beslag is genomen, is evenmin bekend. Dat zijn stunt de moeite waard was mag wel duidelijk zijn: Denizlispor won de bewuste wedstrijd met 5 – 0.

21-10-2018 - Jan