Met deze tips stap jij vol zelfvertrouwen de fitness binnen

In de fitness kun je weleens het gevoel hebben dat alle ogen op jou gericht zijn of dat de anderen kritiek hebben op jouw aanpak. Laat je angst voor het oordeel van de heavy-lifters of de marathonlopers niet te zwaar doorwegen en stap dankzij deze tips weer vol zelfvertrouwen de fitness binnen. 

Volg een groepsles

Je vindt die groepslessen er misschien een tikje belachelijk uitzien, maar dit is wel een geweldige plek om de basis te leren en feeling te krijgen met je fitness. Stap over die drempel en schrijf je in. De kans is overigens groot dat je hier vrienden maakt, en dat zijn mooi twee vliegen in één klap, want dankzij die mensen voel je je de volgende keer al heel wat meer op je gemak.

Ga niet alleen

Wie zegt dat je je in je eentje moet uitsloven in de fitness? Neem een maat mee, zo voelt het alweer minder ongemakkelijk om in die (nieuwe) fitnessclub binnen te lopen. Helemaal goed is het als die vriend in kwestie wat meer expertise heeft dan jij en je kan helpen om vertrouwd te geraken met basisoefeningen of ingewikkelde fitnessmachines.

Neem een personal trainer bij de hand

Een personal trainer helpt je met de juiste vorm te bereiken en een routine op jouw maat te ontwikkelen. Het is vooral belangrijk dat zo iemand compatibel is met je doelen en je aanmoedigt wanneer je hem nodig hebt, doe vooraf dus even wat research om de juiste trainer te vinden.

Ga je voor een personal trainer? Met deze zaken moet je rekening houden

Iedereen begint ergens

Elke competitieve powerlifter, marathonloper of triatleet in de geschiedenis is ooit van nul moeten beginnen. Je moet niet verwachten dat je op de eerste dag honderd kilo gaat drukken of zonder verpinken twintig kilometer kunt lopen.

Hou je ook niet bezig met het aantal verbrande calorieën of de kilo’s die je tilt. Neem de tijd om klein te beginnen en geniet van de vooruitgang die je dag per dag maakt. En wees niet bang om hulp te vragen, daar dient een fitness voor.

Dit zijn de 5 meest gemaakte fouten in de fitness

 

Reageer op artikel:
Met deze tips stap jij vol zelfvertrouwen de fitness binnen
Sluiten