Redactie
Redactie Health 21 feb 2020

Voormalig marinier plankt langer dan een werkdag en pakt wereldrecord

Ga op zoek naar oefeningen om je buikspieren te trainen, en je zult ongetwijfeld tegen de plank aanlopen. Een eenvoudig oefening om uit te voeren, maar killing om lang vol te houden. Ongetraind gaat je binnen een paar minuten naar de grond. Iemand die blijkbaar wel goed getraind heeft, is George Hood. Deze voormalig marinier heeft namelijk deze week het wereldrecord planken verbroken.

Voor wie het niet weet: planken is de oefening waarbij je leunt op je tenen en op je onderarmen. Je lichaam probeer je vervolgens zo recht mogelijk (als een plank) te houden en dan is het volhouden. Met deze oefening train je meerdere spieren. Toch vraagt planken vooral veel van je buikspieren. Iedereen die de oefening wel eens gedaan heeft, kan daar wel over meepraten.

Langste plank ooit

George Hood is ook zo iemand. Deze Amerikaan was vroeger marinier en schijnt tegenwoordig in de sportschool te wonen. Dat zou je althans wel denken als je zijn prestaties ziet. Deze man met stalen buikspieren is sinds kort namelijk de koning van de plank. Eerder deze week verbrak hij namelijk het record en staat nu in het Guinness Book of World Records voor de “Longest Male Abdominal Plank”.

Hoe lang hield deze 62-jarige spierbundel het dan vol? Nou, langer dan de gemiddelde werkdag. George Hood bleef namelijk 8 uur, 15 minuten en 15 seconden in de plank liggen. Hiermee verbrak hij het vorige record van de Chinese politieagent Mao Weidong met bijna veertien minuten. Een hele kantoordag planken, kun je het je voorstellen? Wij houden het nog niet eens een lunchpauze lang vol.

Bekijk hieronder de ongekende prestatie van George Hood:

Stalen buikspieren kweek je zo

George heeft dan ook wel iets meer getraind dan wij. Naar eigen zeggen heeft hij voor deze recordpoging zo’n 2.100 uur geplankt als training. Daarnaast deed hij 674.000 sit-ups en 270.000 push-ups. Dit record komt zeker niet als een verrassing. Zeker niet gezien het feit dat hij tijdens een onofficiële recordpoging ooit 10 uur en 10 minuten in een plank lag.

Op zoek naar nieuwe records

George zou met zijn getrainde buikspieren in theorie dus in staat moeten zijn om zijn eigen record ruim te verbreken. Toch lijkt de kans dat dit gaat gebeuren klein, want hij heeft laten weten wel klaar te zijn met planken. In de toekomst wil hij zich liever gaan richten op andere fitness uitdagingen.

Wil je zelf een wasbordje kweken, dan kun je deze tips van een personal trainer wel gebruiken.

Reageer op artikel:
Voormalig marinier plankt langer dan een werkdag en pakt wereldrecord
Sluiten