Louis
Louis Life 8 jul 2019

Vrienden maken mannen gelukkiger dan een vriendin

Geen klefdoenerij meer! Stort je volledig op je vrienden, want die maken je gelukkiger dan een romantische relatie. Go bromance!

Men and Masculinities

Voor een studie van Men and Masculinitities keek een team onderzoekers naar 30 heteroseksuele mannen die in het tweede jaar van de universiteit zaten. Tijdens de interviews gaf elke deelnemer toe op z’n minst één boezemvriend te hebben met wie hij bijna alles deelt in zijn leven.

Zo zeiden deze jonge mannen emotioneel gelukkiger te zijn door de vriendschappen met andere mannen dan door de relatie met hun vriendin. Vele deelnemers gaven toe dat ze zich ‘stabieler op emotioneel vlak’ voelen met vrienden dan met hun vriendin.

Under pressure

Mannen voelen zich meer onder druk om een bepaalde ‘mannelijkheid’ na te streven in het bijzijn van hun vriendin. Bij boezemvrienden is dit helemaal niet het geval en kunnen ze volledig zichzelf zijn. Al is het wel een zwaard met twee kanten. Als mannen te veel tijd met hun boezemvriend doorbrengen, dan lijdt hun romantische relatie daaronder.

Sommige mannen lieten weten dat hun vriendin er een ‘us/them’-mentaliteit op nahielden. Maar twee van de 30 deelnemers gaven aan dat ze dingen liever bespraken met hun vriendin dan met hun beste vriend.

Zin om nu met je vrienden af te spreken?

Esquire

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Vrienden maken mannen gelukkiger dan een vriendin
Sluiten