Lesley
Lesley Life 15 mrt 2019

Hoe je voor eens en altijd een einde maakt aan de ‘Waar wil je gaan eten?’-discussie

Gaan eten met je lief is zowel een leuke als een verschrikkelijke ervaring. Leuk, want quality time en eten. Verschrikkelijk, want waar moeten jullie dan in godsnaam heen? Je lief laten beslissen lijkt een veilige optie, maar vijf woedeaanvallen later blijkt dat niet zo te zijn. Waar komt die eeuwenoude discussie vandaan en hoe los je ze op? 

Deadlines en honger

Jij hebt zin in Chinees, klaar. Als je dezelfde simpele vraag aan je lief stelt, breekt het angstzweet haar al uit en kijkt ze je aan alsof je haar net naar iets uit de kwantumfysica hebt gevraagd. Zelfs snelle beslissers hebben moeite met iets simpels als waar ze willen gaan eten en dat valt grotendeels te verklaren door … hun hongergevoel.

Je hebt honger en heel simpel gesteld stuurt je maag deze boodschap naar je hersenen: eet iets of je gaat eraan. Tijdsdruk doet gekke dingen met je brein en daarom ga je twijfelen. Je hebt zin in pizza, maar dat hebben jullie vorige keer al gegeten. Libanees? Te exotisch. En op die manier wordt een kleine beslissing al snel een onoplosbaar probleem.

Gelukkig hoeft een banale discussie niet het einde van jullie relatie te betekenen én dankzij deze tips eindig je deze keer eens niet in de frituur.

Maak een top drie

Stel allebei een top drie op. De kans is groot dat jullie dezelfde dingen vernoemen, maar dan wel in een andere volgorde. Ga voor de gulden middenweg en kies die optie die jullie allebei op jullie lijstje hadden staan.

Probeer iets nieuws

Komen jullie er echt niet uit? Probeer dan iets nieuws in de buurt of ga eindelijk eens eten in dat ene restaurant dat je collega je al eeuwen aanraadde. Valt het mee? Goed. Valt het tegen? Dan is het niemands schuld. (Behalve dan misschien van die rotcollega.)

Bestel iets

If all else fails kun je natuurlijk ook gewoon eten bestellen. Uber Eats discrimineert niet en zorgt ervoor dat jij Chinees kunt bestellen en zij pizza. Klaar. Filmpje en een fles wijn erbij en het wordt nog gezellig ook.

Samen films kijken loopt trouwens ook niet altijd van een leien dakje.

5 dingen die altijd gebeuren wanneer je naar een film kijkt met je lief

Reageer op artikel:
Hoe je voor eens en altijd een einde maakt aan de ‘Waar wil je gaan eten?’-discussie
Sluiten