Entertainment

Zo zou Wakanda uit ‘Black Panther’ eruitzien op het WK

De truitjes lijken zelfs wat op de onze

Tot voor kort was Wakanda – het fictieve land in de verhalen van Marvel – vrij onbekend. Niemand wist waar het precies lag en mensen onderschatten de technologische vooruitgang er totaal. Sinds ‘Black Panther’ is het land wél op de voorgrond getreden – en hoe. 

Wakanda’s Black Panthers op het WK

Heb je je voor de lol weleens afgevraagd hoe het eruit zou zien mocht Wakanda – als een écht land – meedoen aan het WK Voetbal? Je bent niet de enige. Vormgever en illustrator Mark Yesilevskiy geeft ons alvast een voorproefje van hoe hun truitjes eruit zouden zien.

Na al die geavanceerde technologieën en alien-invasies is het dus tijd voor … een potje voetbal. En dat ziet er lang niet slecht uit. Het resultaat is namelijk een uniform dat zo zou kunnen worden ingezet op het veld, maar toch ook perfect aanleunt bij de stijl van Wakanda.

Het team heet, geheel toepasselijk, de Black Panthers en hun truitjes lijken zelfs wat op de onze. Rode Duivels versus de Black Panthers, laat maar komen!

wakanda black panther wk

Yesilevskiy heeft ook een kit ontworpen voor een eventuele thuiswedstrijd, in het rijke Wakanda. We zien geen vibranium in het design terug, maar dat zou waarschijnlijk toch als doping worden beschouwd.

wakanda black panther wk

Ach, wat maakt het ook uit, we hebben het tenslotte over een fictieve wereld. Al zouden wij het helemaal niet erg vinden als Marvel met een voetbalfilm zou komen. Mooie afwisseling tussen alle films vol alien-invasies en intergalactische oorlogen door, toch? Waar kunnen we alvast tickets reserveren?

02-07-2018 - Lesley