Jill
Jill Entertainment 11 aug 2019

7 dingen dingen waar Waluigi beter in is dan zijn eeuwige rivaal Mario

Een slungelig lijf, een prikkelbaar karakter, een niet al te beste schurk: Waluigi bezit zijn eigen unieke charmes waardoor het een populair personage is onder de fans van het Mario-universum. Toch is Waluigi niet altijd de underdog, in sommige dingen is hij zelfs beter dan Mario.

1. Bevriend zijn met iemand anders dan zijn broer

Waluigi wordt gezien als het slechte alter ego van Luigi, zoals Wario het alterego van Mario is. Maar waar Luigi en Mario duidelijk worden voorgesteld als broers, werd de relatie tussen Waluigi en Wario nooit duidelijk gedefinieerd. Toch spannen beiden geregeld samen tegen de broertjes wat meteen toont dat Waluigi wél bevriend kan zijn met iemand anders dan zijn broer, in tegenstelling tot Mario.

2. Hij kan aan het bovenste kastje

Waar Mario een stoel moet bijschuiven als hij een mushroom van de bovenste plank in de keuken wil nemen, kan Waluigi dankzij zijn lange postuur gewoon vanop de grond een snack nemen. Eat that, Mario!

3. Betaalbaar zijn

Ben jij een van de trotse eigenaars van een Mario-versie van Monopoly? Dan weet je dat Waluigi geassocieerd wordt met het eerste, minst dure tegeltje. Zo vormt hij het ideale opstapje voor spelers om aan een financiële graaitocht te beginnen. En Mario? Die voelt zich alleen goed genoeg voor de rijken.

4. Een eiland bezitten

In ‘Mario Party 3’ heet het laatste level Waluigi’s Island. Nog maar eens het bewijs dat Waluigi de betere investeerder is. Hij heeft zijn geld gespaard en zich stilgehouden, en is daardoor trotse eigenaar van een eiland. Dat kan Mario met zijn loodgietbedrijf niet zeggen, toch?

5. Meme-status bereiken

Mario heeft dan een speciaal plekje in het hart van veel gamers, Waluigi heeft een speciaal plekje op het internet. Dankzij zijn uitgesproken uiterlijk en unieke karakter is hij een geliefd karakter om naar terug te grijpen om memes te creëren.

View this post on Instagram

The boys betrayed him 😖😖 #waluigi #waluigimemes #nintendo #nintendomemes #mario #mariobros #smash #smashbros #smashbrosultimate #nintendoswitch #nintendo3ds #memes #funny #waluigi4smash #meme Credits:@ Don't forget to follow @waluigi_propaganda to help make this page grow! W.A.H.!

A post shared by Waluigi Propaganda (@waluigi_propaganda) on

6. Naar een doel werken

Als Mario iets doet, doet hij dat omdat hem een uitdaging wordt voorgeschoteld. Waluigi daarentegen zet zijn eigen doelen op en werkt hard om de dingen in zijn leven en de wereld te veranderen totdat ze hem aanstaan. Hij wil steeds een betere versie van zichzelf worden. Iemand die zo hard werkt om zijn doelen te bereiken kun je alleen maar aanmoedigen.

7. Stijlicoon

Mario’s outfit is uiteraard iconisch: rode pet, rode trui, blauwe overall en bruine schoenen. Maar Waluigi ziet er toch net iets gesofisticeerder en eleganter uit. Het vergt immers een grote portie zelfvertrouwen om paars met geel te combineren en puntige schoenen zo casual te dragen. Waluigi wil duidelijk dat beetje extra uit de kast halen om geen Jan met de pet te zijn.

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
7 dingen dingen waar Waluigi beter in is dan zijn eeuwige rivaal Mario
Sluiten