Noah
Noah Entertainment 7 nov 2019

Warner Bros. heeft grote R-rated plannen voor Batman na succes ‘Joker’

Na een aantal tegenvallende films durfde Warner Bros. ‘Joker’ eigenlijk niet aan. Een achttienplusfilm leek een te groot risico. Ondanks verdeelde meningen bij de studiobazen werd ervoor gekozen om het project alsnog te laten doorgaan, maar wel in samenwerking met andere investeerders.

‘Joker’ opent deuren

Dat blijkt nu een gouden zet te zijn, want ‘Joker’ is een gigantisch succes. Groter dan ‘Deadpool’, met meer winst dan zelfs ‘Avengers: Infinity War’. Winst die Warner Bros. met die eerder genoemde investeerders moet delen. Het succes van de film smaakt natuurlijk naar meer, naar nog een grimmige DC-film waarvan Warner Bros. wel geheel zelf de vruchten kan plukken.

Daarvoor hoeft de studio niet ver terug in de tijd te kijken. De ‘Dark Knight’-trilogie van Christopher Nolan was eigenlijk al die tijd al het bewijs dat Warner Bros. niet Marvel achterna moet proberen te gaan, maar zich vast moet bijten in de grimmige kant van de DC-comics. Maar goed, geef ze eens ongelijk na de cash cow die Marvel Cinematic Universe heet.

Dat Warner Bros. na ‘Joker’ meer soortgelijke R-rated DC-films wil gaan maken, mag geen verrassing zijn. Nu doen er echter betrouwbare geruchten de ronde over wat voor type film de studio wil gaan maken. Naar verluidt wordt intern een project besproken waarvan we direct beginnen te watertanden: ‘The Dark Knight Returns’.

Bekende elementen

Dit nieuws komt van dezelfde bronnen die wisten te melden dat er een ‘Green Lantern’-show zou komen, nieuws dat later officieel werd bevestigd. Warner Bros. wil naar verluidt de iconische graphic novel van Frank Millar naar het witte doek brengen. Er is al een tweedelige geanimeerde adaptatie, maar met een live-action versie kan pas echt het grote publiek bereikt worden.

Het zou een uitstekende manier zijn om te profiteren van de huidige populariteit van de Joker. Het is echter de vraag wat voor type verhaal er verteld kan worden. Zowel ‘The Dark Knight Rises’ als ‘Batman v Superman: Dawn of Justice’ leenden al elementen uit de graphic novel. Het complete (nog steeds fantastische) verhaal is echter nog nooit geadapteerd in filmvorm.

Zelf het verhaal lezen? Je kunt voor minder dan twintig euro de complete graphic novel scoren. Mooi kerstcadeautje!

Foto: DC

Nog meer filmplannen (en Michael Keaton)

‘The Dark Knight Returns’ zou goed aansluiten op de andere opties die Warner Bros. naar verluidt aan het overwegen is. Dan hebben we het over de andere origin stories van schurken, zoals Penguin, Two-Face, Poison Ivy en Mr. Freeze.

Er zijn genoeg bad guys uit de ‘Batman’-comics om het trucje van ‘Joker’ eindeloos te blijven herhalen. Ook voor die films geldt dat ze standalone en 18+ zouden zijn, dus los van de continuïteit  van bijvoorbeeld ‘Justice League’.

Tot slot wijzen insiders er ook op dat de studio een ‘Batman Beyond’-film overweegt, waarin Micheal Keaton teruggebracht kan worden als Bruce Wayne. Voorlopig zijn het allemaal opties, geen bevestigde films, maar het is in ieder geval duidelijk dat ‘Joker’ een hoop deuren heeft geopend voor losstaande, grimmige films die geen last hebben van een geforceerd overkoepelend universum. En dat kunnen we alleen maar toejuichen.

Lees ook: De 6 beste ‘Joker’-theorieën waar het internet zijn hoofd momenteel over breekt

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Warner Bros. heeft grote R-rated plannen voor Batman na succes ‘Joker’
Sluiten