Jutta
Jutta Life 17 jan 2019

Dit moet je (niet) doen als je op Tinder iemand tegenkomt die je kent

Je zit te swipen op Tinder of Happn en plots passeert daar een vrouw die je kent. Kun je haar zomaar naar rechts swipen? En wat als je dat per ongeluk al gedaan hebt, zonder verdere intenties te koesteren? 

Denk na voor je swipet

Een vriendin-van-een-vriendin of die knappe barvrouw uit je stamcafé, met de ene (vage) bekende wil je al liever afspreken dan met de andere. Maar zelfs als je haar al leuk vond denk je best even goed na over je volgende move. Je wilt je stamcafé ten slotte niet zomaar op het spel zetten voor een flirt en hebt liever niet dat zo’n meisje plots bepaalde verwachtingen ontwikkelt nu jullie gematcht zijn.

Weet je bij voorbaat dat je geen interesse hebt? Maak het dan niet ongemakkelijk – nee, ook niet om te lachen – en swipe haar terug de zee in. En zelfs als je haar wél al leuk vond denk je best goed na over wat je van plan bent. Enne … hoe ongemakkelijk zou het worden als de date tegenvalt?

We raden sowieso aan om niet met vrouwen (mensen in het algemeen eigenlijk) hun voeten te spelen, maar hier wil je extra voorzichtig zijn. Je moet tenslotte nog vaak in je stamcafé kunnen komen zonder dat die barvrouw afwasmiddel in je drankje gooit.

Hef de match niet meteen weer op

Swipete je haar per ongeluk naar rechts en was dat écht niet de bedoeling? Geen paniek. Met een beetje geluk hebben jullie geen match en is er dus geen vuiltje aan de lucht. Hebben jullie toch een match, dan is het laatste wat je moet doen die onmiddellijk weer opheffen, dat maakt het extra awkward. Bij een onbekende die bij nader inzien toch niet zo interessant blijkt is een match weer opheffen geen bezwaar, maar met iemand die je in het echt nog onder ogen moet komen wil je wat voorzichtiger zijn.

Doe niet alsof je haar niet kent

Oké, jullie hebben een match en jij hebt haar herkend. Dat wil echter nog niet zeggen dat zij jou ook herkend heeft, tenzij je aan elke barvrouw meteen je naam vertelt natuurlijk. Dit wil je voorzichtig aftasten, maar ga niet doen alsof jij niet weet wie zij is. In plaats van je gebruikelijke openingszin te sturen, pik je dus best in op wat zij doet of waar je haar van kent. Een grapje of een compliment erbij en het ijs is zo gebroken. Naar die barvrouw zou je bijvoorbeeld kunnen sturen dat zij de beste pintjes van heel België tapt.

Spreek haar aan

Had je je oog al op haar laten vallen, dan weet je bij deze dat ze vrijgezel is (of haar vriend bedriegt op Tinder, maar daar zullen we niet van uitgaan). Nu zou je haar een berichtje kunnen sturen via de datingapp, of … je grijpt je kans en spreekt haar in het echt aan.

Dat is meteen een stuk minder eng want je weet nu dat er niet plots een potige kerel gaat opduiken die haar vriend blijkt te zijn. Waarom we aanraden om haar face to face te benaderen? Veel vrouwen vinden dat stiekem toch nog net ietsje romantischer dan de duizendste ‘Hey wat zoek jij hier’ op een datingapp.

Voel je toch meer voor een veilig gesprekje binnen de app om haar wat beter te leren kennen? Dan moet jij het ijs breken, want zij zit waarschijnlijk ook in paniek naar haar schermpje te kijken. Vermijd het lege chatgesprek in de app en de awkward blikken van herkenning in het echt en spreek, man! En wie weet … scoor je wel een date met een hele leuke vrouw.

Wat er mis is met je Tinderfoto’s (zonder dat je het beseft)

Reageer op artikel:
Dit moet je (niet) doen als je op Tinder iemand tegenkomt die je kent
Sluiten