Lesley
Lesley Life 28 jan 2020

Wat mannen echt denken wanneer ze borsten zien (volgens de wetenschap)

Alle borstenmannen zullen het beamen: het is niet netjes, maar soms is het écht moeilijk om niet te staren. Gelukkig is het blijkbaar wel gezond en kan het ervoor zorgen dat je langer leeft. Dat verzinnen we niet ter plekke, het is zelfs wetenschappelijk onderzocht. Dit gaat er allemaal om in je hoofd wanneer je borsten ziet (en het is niet alleen ‘wow, nice‘). 

Geld en borsten

Als je voorkeur uitgaat naar kleinere borsten, dan ben je misschien wel gewoon rijk – althans volgens deze studie. Volgens dat onderzoek zouden mannen van minder goede komaf een voorkeur hebben voor grotere borsten, terwijl mannen die het breder hebben, zich net meer aangetrokken voelen door kleinere borsten.

Biologisch gezien zou dat verklaard kunnen worden door het feit dat rijkere mannen geen extra vetreserves nodig hebben – en hun vrouwen dus ook niet.

Je staart meer op een lege maag …

En nee, dat heeft gelukkig niets te maken met een vreemd nostalgisch gevoel naar borstvoeding (ieuw). Wel heeft het alles te maken met je hongergevoel. Wanneer mannen voldaan zijn, voelen ze zich – over het algemeen – minder aangetrokken tot grote borsten.

… maar staren zorgt ervoor dat je langer leeft

Eerlijk is eerlijk: dat geldt niet alleen voor borsten, maar voor alles wat je blij maakt en een goed gevoel geeft. Uit een studie uit 2012 blijkt namelijk dat positieve gedachten een positieve invloed hebben op je gezondheid op lange termijn.

Tja, het is niet netjes, maar wel gezond. Toch raden we aan alleen te staren wanneer het is toegelaten – naar je lief bijvoorbeeld. Anders zou het je leven wel eens serieus kunnen verkorten in plaats van verlengen.

Fatherly

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Wat mannen echt denken wanneer ze borsten zien (volgens de wetenschap)
Sluiten