Lesley
Lesley Style 10 jul 2019

Voor eens en voor altijd: welke baard past bij jouw gezichtsvorm?

Laat jij je baard staan omdat je ooit eens hebt opgevangen dat vrouwen een man aantrekkelijker vinden als hij bebaard is? Dan hebben we goed en slecht nieuws voor je. Over het algemeen geldt dat namelijk nog steeds, maar je zult wel iets meer moeten doen dan je scheermachine links te laten liggen. Om dat te bewijzen sloegen Manners en Philips de handen in elkaar en werkten speciaal voor jou The Face & Body Hair Matcher uit – want ja: je gezichtsvorm bepaalt (mee) welk baardtype jou het best staat. Vind de stijl die bij jou past en scrol verder voor scheertips en tools. 

Jij hebt …

  • Een ovaal gezicht: Dit wordt vaak gezien als de ideale gezichtsvorm, en je komt dan ook met vele baardstijlen weg. Een korte, verzorgde, en netjes bijgewerkte baard werkt hier het best.
  • Een rond gezicht: Gezegend met een brede kaaklijn, brede jukbeenderen en een korte kin? In basis kun je elke stijl aan, zolang hij maar langer is op je kin dan bij je wangen. Ook een sik die over de volledige breedte van je kin loopt, kan werken. Enkel een snor is hier geen goed idee: de nadruk moet op de onderkant van je gezicht komen te liggen. Ook volle, lange baarden laat je beter links liggen.
  • Een vierkant gezicht: Hier werkt een volle baard dan weer heel goed. Op die manier haal je de scherpe hoeken van je gezicht weg en maak je je kaak wat ronder. Bakkebaarden zijn geen goed idee – die benadrukken je kaaklijn alleen maar nog meer. Een cirkelbaard of chin strap is dan weer ideaal.
  • Een diamanten gezicht: Niet echt helaas, anders kon je wel stoppen met werken. Hiermee bedoelen we dat je kin erg spits is, terwijl de rest van je gezicht – en bij uitstek je jukbeenderen – aan de brede kant zijn. Ga voor een baard mét haar op de kin, zodat de nadruk iets minder op je jukbeenderen ligt. Je baard mag een klein beetje voller zijn aan de zijkant van je gezicht. Denk bijvoorbeeld aan een volle baard, of een chin strap in combinatie met een snor.
  • Een spits en smal gezicht: Probeer een baard die je kaken iets sterker laat uitkomen. Een goed idee hier is bijvoorbeeld de Balbo-baard, de combinatie van een Handlebar-snor (een snor met krullen, zo eentje die niet zou misstaan bij de betere circusdirecteur), een soul-patch (een stukje haar net onder je lip dat eindigt boven je kin) en een chin strap. Verfijnd en elegant, maar de baard vereist wel wat toewijding en verzorging. Het belangrijkste om te onthouden is dat je snor je baard niet mag raken.
  • Een hartvormig gezicht: Heb je een smalle kin en een groot voorhoofd? Met een volle baard of bijvoorbeeld een chin curtain creëer je de illusie dat je een volle kaaklijn hebt.

En dan nu … trimmen, stylen en scheren maar

Ben je er eindelijk uit welke baard bij jouw gezichtsvorm past? Als je geluk hebt (en stiekem een beetje lui bent), kun je voor een volle baard gaan en hoef je gewoon eens om de zoveel tijd je baard wat bij te werken. Zorg er wel altijd voor dat de contouren van je baard netjes afgelijnd zijn. Een Balbo-baard, een chin strap of pakweg een cirkelbaard daarentegen vragen iets meer verzorging.

Daarom investeer je maar beter ook meteen in een goed scheersysteem, zoals de OneBlade van Philips, een 3-in-1-tool die alles doet; trimmen, stylen en scheren van elke haarlengte. Een stoppelbaardje werk je snel bij dankzij de handige trim-functie en de stoppelkammen, met de rand van het mesje kun je perfect de contouren strak scheren, en dankzij de vlakke kant van het mesje kun je elke haarlengte in één beweging kortscheren. Omdat de OneBlade niet zo dicht op de huid scheert als een traditioneel mes voelt je scheerbeurt comfortabeler aan.

Bij de OneBlade Face + Body krijg je bovendien een stoppelkam en een lichaamskam, een mesje voor je lichaam en een skin guard voor extra bescherming wanneer je je borsthaar of oksels wilt bijwerken of down there aan de slag gaat.

In samenwerking met Philips.

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Voor eens en voor altijd: welke baard past bij jouw gezichtsvorm?
Sluiten