Surinde
Surinde Style 24 mrt 2019

Welk kostuum past het best bij welke gelegenheid?

Iedereen heeft wel een of meerdere kostuums in zijn kleerkast hangen. Maar welke kleur past bij welke gelegenheid? Draag je een grijs of een zwart pak naar een bedrijfsfeest of is dat te sober? Wij hebben een lijstje gemaakt voor je met wanneer jij welke kleur het best kan dragen.

Blauw

Naar je werk draag je het best een zakelijke kostuum. Ga voor een blauw maatpak gecombineerd met een bijpassend hemd en das. De kleur blauw staat voor wilskracht, vertrouwen en doelgerichtheid. Deze klassieker zal je altijd goed staan en mag niet ontbreken in je kleerkast. Als je binnenkort gaat solliciteren, kies dan voor een blauw kostuum.

kleur kostuum

Zwart

Deze donkere tint wordt hoofdzakelijk geassocieerd met rouwen, vandaar dat de kleur wordt gedragen tijdens begrafenissen. Daarnaast staat zwart ook voor ernst, respect en afstand. Naast blauw kan je ook een zwart kostuum dragen naar je werk. Meestal wordt dit gedaan tijdens een belangrijke meeting.

kleur kostuum

Grijs

Een grijs kostuum toont aan dat je neutraal bent en volwassener dan de rest. Het geeft je als jonge ondernemende man een streepje voor op de ervaren heren in je vakgebied. Met deze kleur laat je van je horen en laat je zien dat je gaat voor wat jij wilt.

kleur kostuum

Wit

De kleur van onschuld, verfijning en smetteloosheid. Dan weet je ook ineens waarom er op bruiloften wit wordt gedragen. Een wit kostuum is voor iemand die niks te verbergen heeft en kan eten zonder vlekken te maken.

kleur kostuum

Groen

Niet de meest alledaagse kleur, maar wel eentje dat wijsheid en rust uitstraalt. Daarom dat je deze kleur terugvindt in de medische wereld, is het niet een doktersoutfit, dan die van een therapeut of huisarts. Maar hou je vooral niet in en draag zelf ook eens een groen pak!

kleur kostuum

Bron: Bernie

Er is nu een limited edition sneakercollectie van Game of Thrones

 

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief


Reageer op artikel:
Welk kostuum past het best bij welke gelegenheid?
Sluiten