Alrik
Alrik Health 22 jul 2019

Video: beest van een soldaat breekt wereldrecord burpees

Heel weinig fitnessfreaks bereiken de mijlpaal van 1000 burpees na mekaar, laat staan dat ze er 4689 voor elkaar krijgen. En toch is dat het exacte aantal waarmee soldaat Bryan Abell het wereldrecord heeft gebroken. Wat een beest.

Bryan Abel is een soldaat van het Army Reserve Officers’ Training Corps (ROTC). Op 7 juli brak hij in Milford, een plaats in de Amerikaanse staat Michigan, het wereldrecord burpees. En dan hebben we het over een officieel Guinness World Record.

Video: soldaat breekt wereldrecord burpees

Het gaat om het meeste aantal burpees op rij binnen twaalf uren tijd. Bryan Abell bleef steken op 4689, een krankzinnig aantal. Dat is gemiddeld 1 burpee per 10 seconden, 12 uur lang. Ja, dan ben je een hele grote. In de onderstaande video zie je hoe de soldaat zijn ding deed. Bizar.

Wat is een burpee?

Rest ons nog uit te leggen wat burpees precies zijn, mocht je dat na de bovenstaande video nog niet hebben opgepikt. De burpee is een combinatie-oefening die wordt gedaan tijdens het fitnessen. Je begint de oefening rechtopstaand, vervolgens ga je in squat en breng je de handen naar de grond, waarna je met de handen aan de grond in één sprong je benen naar achter brengt in de plankpositie.

Vanuit de plank doe je een push-up, al wordt dit door sommige sporters ook geskipt. Hierna doe je de oefening opnieuw: je brengt met een sprong de knieën weer naar voren, gaat terug naar de squatpositie, gaat weer rechtop staan en springt. Dit blijf je herhalen.

Dan het leukste feitje: de oefening is in de jaren ’30 van de vorige eeuw ontworpen door de Amerikaanse bewegingswetenschapper Royal H. Burpee. Hij zal zich in zijn graf omdraaien als hij hoort van het kersverse wereldrecord burpees van soldaat Bryan Abell.

Meer zotte records?

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Video: beest van een soldaat breekt wereldrecord burpees
Sluiten