Thomas
Thomas Life 9 nov 2019

Word je gek van al die groepsgesprekken in WhatsApp? Dan hebben we goed nieuws

We kunnen tegenwoordig niet meer zonder WhatsApp, en toch worden we er met z’n allen soms ook knettergek van. Vooral al die groepsgesprekken kunnen op den duur vreselijk irritant worden. Gelukkig is er nu een manier om te voorkomen dat je telefoon helemaal volloopt met groepsberichten.

WhatsApp heeft namelijk eindelijk een langverwachte update doorgezet. Dankzij een nieuwe functie is het vanaf nu mogelijk om groepsgesprekken te weigeren. Deze update lag al een tijdje op de plank, maar is nu dan eindelijk beschikbaar. Voortaan krijg je dus de kans om een groepsgesprek te weigeren en zo te voorkomen dat je onder gespamd wordt.

WhatsApp komt met langverwachte update

De nieuwe functie vind je in de privacy-instellingen. Onder de kop ‘groepen’ vind je nu de mogelijkheid om te beslissen wie je mag toevoegen aan groepsgesprekken. Je krijgt de keuze uit drie verschillende opties. De eerste optie is de standaardinstelling, en daarbij mag iedereen je toevoegen aan groepsgesprekken.

Je merkt pas verschil wanneer je niet kiest voor de optie ‘iedereen,’ maar voor ‘mijn contacten.’ Bij deze optie mogen alleen mensen in je contactenlijst je toevoegen aan een groep. Mocht je daar mensen tussen hebben staan die je echt veel te vaak lastig vallen met nieuwe WhatsApp-groepen, dan kun je deze mensen uitsluiten door voor de ‘mijn contacten, behalve…’-optie te gaan.

Voorkom onnodige groepsgesprekken

Deze optie betekent overigens niet dat deze mensen je niet kunnen uitnodigen. Het verschil is dat je in dit geval een melding krijg in een privégesprek met de persoon die je uitgenodigd heeft. Deze kun je vervolgens weigeren of accepteren. Zo kun je dus voorkomen dat je even niet oplet en vervolgens in een chaotische groep zit en de berichten je om de oren vliegen.

Lees ook:

Want

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Word je gek van al die groepsgesprekken in WhatsApp? Dan hebben we goed nieuws
Sluiten