Thomas
Thomas Entertainment 10 jun 2019

Nieuwe serie zo heftig dat de acteurs psychische bijstand nodig hadden

Netflix staat altijd paraat om jou te vermaken met actie, comedy of thrillers, maar af en toe zoek je een serie die naar de keel grijpt. ‘When They See Us’ is in dat geval een aanrader, maar de serie is zo heftig dat zelfs de acteurs psychische hulp nodig hadden.

De indrukwekkende serie staat sinds kort op Netflix en maakt nogal wat emoties los. ‘When They See Us’ is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van vijf tieners uit New York die in 1989 werden beschuldigd, vervolgd en veroordeeld. Ze zouden een blanke vrouw die aan het hardlopen was in Central Park op brute wijze hebben verkracht.

Het heftige verhaal achter ‘When They See Us’

Ze waren niet eens in de buurt toen het misdrijf plaatsvond, maar toch werden de vier Afro-Amerikaanse jongens en een jongen van Latijns-Amerikaanse afkomst zonder bewijs opgepakt. Ze werden gedoopt tot de Central Park Five en net zo lang gemanipuleerd tot ze de verkrachting toch bekenden. Uiteindelijk zaten ze jaren onterecht vast en werden hun levens geruïneerd.

Dit heftige verhaal is geen Netflix-serie die je even snel binget. Het waargebeurde verhaal is heftig en de serie laat je echt voelen hoe machteloos de jongens waren. Dat komt bij de kijkers al aan, maar voor de acteurs van ‘When They See Us’ spelen is het nog vele malen heftiger. Vooral het moment waarop ze de jongens waar de serie over gaat mochten ontmoeten staat in hun geheugen gegrift.

“Het was vooral zwaar toen de jongens op wie de serie gebaseerd is op de set waren. Het is hún verhaal wat wij vertellen! Ik liep vaak de set af met de gedachte: ‘Ik kan niet meer. Breng alsjeblieft de humor terug!’ Maar ja, we zijn allemaal zo gedreven dat we onze eigen gevoelens opzij hebben gezet om het verhaal te kunnen vertellen. Dat is veel belangrijker,” aldus acteur Niecy Nash tegen The Hollywood Reporter.

Netflix steunt de acteurs

Spelen in zo’n emotioneel zware serie gaat je niet in de koude kleren zitten, zeker niet als je zelf nog zo’n jonge acteur bent. Daarom heeft Netflix psychische bijstand geregeld voor de acteurs, zo kunnen ze dit onrechtvaardige en heftige verhaal verwerken en kijken ze binnenkort niet met een wrang gevoel terug op de opnames.

‘When They See Us’ staat nu op Netflix en bestaat uit vier afleveringen die gezamenlijk vijf uur duren. Meer Netflix? Deze films en series kun je vanaf juni bekijken.

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Nieuwe serie zo heftig dat de acteurs psychische bijstand nodig hadden
Sluiten