Lesley
Lesley Life 19 dec 2019

That’s The Spirit: Welke whisky geef je het best cadeau?

Drank is de duivel en jij en je maten drinken het liefst met verstand. Dat gezegd zijnde is het tijd voor een glas. Een ‘goei fleske’ is een populair cadeau tijdens de feestdagen, maar hoe scheid je het kaf van het koren en geef je een fles cadeau waar de ontvanger ook écht blij mee is? 

Kijk naar de drankkast

Een gegeven paard kijk je niet in de bek, maar je wilt natuurlijk wel een iet of wat deftige fles cadeau geven. Nodig jezelf vlak voor de feestdagen nog even uit bij je vader/schoonvader/vriend/whoever je een fles whisky wilt bezorgen om kerst te overleven. Werp een zorgvuldige blik op zijn drankkast, daar kan je namelijk al een heleboel uit afleiden.

Onthou (vooruit dan: maak subtiel – subtiel! – een foto) welke flessen er in de kast staan en ga op onderzoek uit. De ene fles whisky is de andere immers niet en veel merken onderscheiden zich in smaak:

  • Mild en zacht: Famous Grouse, Dalwhinnie, Glenlivet, …
  • Medium en granig: Aberlour, Johnnie Walker, Balvenie, …
  • Vol en rijk: Jack Daniels, Nikka, Oban, …
  • Kracht en rokerig: Talisker, Bowmore, Lagavulin, …

Heb je te maken met een beginnende drinker of ken je de smaak van de ontvanger niet? Ga dan voor een zachte whisky, daar doe je zo goed als nooit iets mis mee.

Single malt of blended?

Nog een belangrijk verschil in whiskysoorten is of je een single malt of een blended whisky koopt. Veel whiskydrinkers vinden een single malt beter dan een blended whisky, omdat die puurder is, terwijl een blended whisky een mix is van verschillende whisky’s die vervolgens onder één naam verkocht worden.

Toch kan ook een blended whisky een prima keuze zijn en hoef je die niet per se links te laten liggen. Goed nieuws voor je portemonnee, want een blended whisky is vaak iets goedkoper.

Gall & Gall

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
That’s The Spirit: Welke whisky geef je het best cadeau?
Sluiten