Life

De Whisky Vault: de ideale kast voor je whiskycollectie

Die dure flessen wil je niet in de keukenkast bewaren

Mensen verzamelen graag dingen: de een houdt het op postzegels, de ander op gepikte bierglazen. Maar als je een beetje vermogend bent dan verzamel je niet meer, dan noem je dat beleggen. Bijvoorbeeld in whisky. De vraag wordt dan al snel hoe je al die dure flessen moet opbergen. 

De Whisky Vault

Grote kans dat je een fles Talisker Vintage 1985 Maritime Edition niet zomaar in de keukenkastje wilt bewaren. En als je een klein vermogen aan een enkele fles hebt besteed, dan wil je ook niet dat je vrienden ze losjes uit je barkast in de living kunnen plukken. Nee, je wilt dat je investering perfect bewaard blijft en dan koop je dus een kluis.

Het nadeel: je kunt niet door de deur van die kluis kijken. En dat is dan weer jammer. De oplossing is de Whisky Vault, een kluis met een venster uit kogelwerend glas. De kluis zelf is gemaakt van stalen platen, heeft een UL-gecertificeerd elektronisch vergrendelingsmechanisme, drie 25 mm-vergrendelingsbouten en een aluminium driespaaks handvat.

De Whisky Vault: de ideale kast voor je whiskycollectie

150 kilo (zonder je whiskyflessen)

De kluis bevindt zich bovenop een houten kast met twee niveaus (ideaal om de reguliere Jameson of Johnnie Walker te bewaren). En om het geheel nog net even wat exclusiever te maken: de kluis is verkrijgbaar in verschillende houtsoorten en afwerkingen.

Dat het geheel niet echt goedkoop is zal je wellicht niet verbazen.  Het ding, dat ongeveer 150 kilo weegt, begint bij 6000 dollar en wordt enkel op bestelling gemaakt. Dat bedrag is overigens exclusief de verzendkosten en bij 150 kilo kan dat behoorlijk oplopen.

29-10-2018 - Jan