Noah
Noah Entertainment 12 aug 2019

‘Avengers’-regisseurs onthullen slimste personage in Marvelfilms

Wat intelligentie betreft komt Thor niet in de buurt van Tony Stark en Bruce Banner, dat weten we allemaal. De superheld moet het meer van zijn claim als krachtigste Avenger hebben. Maar wie is dan het slimste personage uit het Marvel Cinematic Universe?

Het slimste personage in Marvelfilms

Plottwist: het is geen man. Joe en Anthony Russo, de regisseurs van ‘Avengers: Endgame’, hebben onthuld wie dan wel die eer krijgt en dat is … een tienermeisje.

De broers hielden een panel tijdens San Diego Comic-Con, waar aanwezige fans volop vragen konden stellen. Op de vraag wie het intelligentste personage uit het Marvel Cinematic Universe is, kwamen ze al snel met een selectie van drie namen: Bruce Banner, Tony Stark en… Shuri. Je kent haar als het handige zusje van de Black Panther. In die film sleutelt ze behoorlijk wat futuristische gadgets in elkaar.

De manier waarop de regisseurs vervolgens het slimste personage kozen, was nu niet bepaald wetenschappelijk. Ze lieten het afhangen van hoe enthousiast het publiek op de drie genoemde opties reageerde. Waar Banners en Stark een matig applausje ontvingen, ontplofte de zaal bij het horen van Shuri’s naam.

Geen Iron Man, maar … Shuri

Joe Russo hoefde zijn zin niet eens af te maken: “Banner probeerde tijdreizen uit te vogelen, maar het lukte niet. Wie loste die puzzel wel op? Iron Man … Oh, Shuri is de slimste Avenger!”

Nate Moore, de producent van Black Panther, gaf tijdens een interview in 2017 al aan hoe belangrijk Shuri is: “Shuri is het hoofd van de Wakanda Design Group. In ons hoofd is ze de slimste persoon ter wereld. Slimmer dan Tony Stark, maar ze is alsnog maar zestien jaar. Dat maakt haar personage zo interessant. Mensen met een donkere huid in machtige posities, met technologische kennis? Dat is zeer zeldzaam.”

Letitia Wright, de actrice die Shuri speelt in Black Panther, deelde in 2017 al haar ideeën over het spelen van het slimste personage in een franchise vol superhelden, aliens en goden: “Als we mensen zien die superintelligent zijn, lijken die niet echt op mij, weet je wat ik bedoel? Dus het is echt cool dat Marvel dapper genoeg is om te zeggen ‘ze is het slimste meisje in het Marvel-universum’ en ‘ja, ze is jonger dan iedereen.’ Dat is fantastisch.”

Uiteindelijk heb je dus geen publiek nodig om de winnaar te kiezen: Marvel is er zelf duidelijk van overtuigd dat Shuri de slimste persoon op aarde is. Het universum, met alle Marvel-aliens en planeten van dien, is echter weer een heel ander verhaal …

Lees ook: Marvel probeert The Rock te verleiden voor een rol in ‘Deadpool’. 

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
‘Avengers’-regisseurs onthullen slimste personage in Marvelfilms
Sluiten