Thomas
Thomas Entertainment 21 feb 2019

Waarom Will Smith de rol van Neo in ‘The Matrix’ links liet liggen

Will Smith heeft al in behoorlijk wat films gespeeld. Daar zaten wel wat missers tussen, maar over het algemeen is de acteur een garantie voor vermakelijke tot uitstekend films. Denk bijvoorbeeld aan ‘Ali’, ‘The Pursuit of Happiness’, ‘Men in Black’ en ‘Bad Boys’. ‘The Matrix’ had ook een deel van dat lijstje kunnen uitmaken.

Zeg je ‘The Matrix’, dan zeg je Keanu Reeves. Het is dan ook moeilijk voor te stellen dat een andere acteur die iconische rol zou vertolken. Reeves deed het fantastisch en maakte de film nog beter dan hij al was. Toch gingen The Wachowski’s eerst met Will Smith in gesprek voor de rol en hadden we dus een hele andere Neo kunnen krijgen.

Will Smith in ‘The Matrix’

Dat zou ook gevolgen hebben gehad voor de rest van de cast. Laurence Fishburne had dan bijvoorbeeld niet de rol van Morpheus gekregen. Die was in dat geval voor Val Kilmer geweest. Kun je het je voorstellen? Will Smith als Neo en Kilmer als Morpheus? Toch ging dat plan niet door en je zou denken dat Will Smith daar achteraf spijt van zou hebben, maar dat is niet het geval.

De succesvolle acteur is er niet trots op dat hij de rol van Neo heeft afgewezen, maar hij is achteraf wel blij dat hij die keuze gemaakt heeft. Dat hij de rol afsloeg is trouwens niet eens zo heel vreemd. Als je het hele verhaal hoort, begrijp je meteen waarom hij juist deze beslissing nam. Dat verhaal vertelde hij onlangs zelf voor de camera’s en vervolgens gooide hij onderstaande video op YouTube.

‘The Fresh Prince of Bel Air’

Waar we Smith ook nog steeds dankbaar voor zijn is zijn iconische rol in ‘The Fresh Prince of Bel Air’. Daarover heeft hij trouwens ook nog een leuk verhaal.

Hoe de belastingsdienst Will Smith tot ‘The Fresh Prince of Bel-Air’ maakte

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief


Bron: Maxim

Reageer op artikel:
Waarom Will Smith de rol van Neo in ‘The Matrix’ links liet liggen
Sluiten