Jutta
Jutta Life 30 nov 2018

Naar deze verrassende bestemming wil je je lief meenemen deze winter

Als je je vriendin wil verrassen met een weekendje weg, heeft ze waarschijnlijk al op voorhand geraden waar jullie heen gaan. Wil je haar te slim af zijn? Neem haar dan mee naar Oostende. Het is niet ver weg, romantisch zonder klef te worden en je scoort gegarandeerd punten voor originaliteit. Enne … dankzij de zee kun jij even ontsnappen aan de kersthysterie. 

Versta ons niet verkeerd: in Oostende staat een kerstmarkt die niet moet onderdoen voor die van andere Vlaamse steden, weerklinkt er kerstmuziek en kun je gaan ijsschaatsen. Onder de noemer ‘Winter in Oostende’ wordt de stad vanaf 30 november omgetoverd tot dé winterstad aan zee. Eyecatcher is de feeërieke lichttunnel waar meer dan tweehonderdduizend lichtjes dagelijks vier shows weggeven.

Je vriendin vindt dat waarschijnlijk helemaal geweldig – zeker als ze ontdekt dat jullie een Oostende-goodiebag krijgen – maar ook voor mensen die minder van kerst houden valt er heel wat te beleven in de badstad. Klik hier voor de bon.

De inwoners van Oostende

Duik bijvoorbeeld bar Lafayette binnen, waar de dj al eens een plaatje van Marvin Gaye oplegt. Dat daar foto’s van de wereldberoemde soulzanger hangen is geen toeval: ooit strandde de berooide, aan cocaïne verslaafde Gaye aan onze kust. In het Kursaal van Oostende nam hij in 1982 de videoclip van zijn zwoele wereldhit ‘Sexual Healing’ op. Onthouden die handel, want dit weetje gaat je ooit nog van pas komen tijdens een quiz.

Nog zo’n bekende resident was kunstschilder James Ensor (1860-1949). Hij woonde en werkte in de badstad, en Oostende is de man niet vergeten: in Mu.ZEE, het museum voor Belgische kunst, bewonder je zijn en andere werken.

Streetart

Ook de moeite is de enorme openlucht-streetart-tentoonstelling The Crystal Ship. Op verschillende plaatsen in de badstad vind je coole muurschilderingen van meer dan vijftig (inter)nationale streetart-kunstenaars en er komen er elk jaar bij. Je kunt een wandel- of fietsroute volgen, maar ook zelf de werken van onder andere ROA, Sebas Velasco, Henrik Uldalen, 1010 en Bosoletti gaan ontdekken.

Een werk van Bosoletti aan het Achturenplein. Pas wanneer je een foto maakt komt de ware aard boven, want deze muurschildering werd gemaakt in negatief. Een werk van de Amerikaans-Belgische A Squid Called Sebastian in de Tarwestraat.

”t Zeetje’ zelf

De Noordzee is niet alleen in de zomer een fijne plek om te vertoeven. Oké, de wind moet je er bijnemen, maar in het najaar val je niet over zonnende oma’s en hun papieren bloemen verkopende kleinkinderen en kun je ongestoord een heerlijke strandwandeling maken. En tijdens zo’n wandeling sla je natuurlijk liefdevol je arm om je vriendin heen, en daar wordt zelfs de minst romantische ziel warm van.

Voor dagtrippers en citytrippers

Je kunt natuurlijk weer huiswaarts keren na een zalige dag aan zee, maar nog een nachtje blijven is zoveel beter. Wie een overnachting boekt vindt op de kamer trouwens een geschenk ter waarde van 95 euro. Uitgepakt? Dan is het tijd voor wat ‘Sexual Healing’.

Reserveer nu al je overnachting, je cadeau en je goodiebag!

In samenwerking met Toerisme Oostende

Reageer op artikel:
Naar deze verrassende bestemming wil je je lief meenemen deze winter
Sluiten