Style

7 winterjassen die net even wat anders zijn dan je klassieke parka

Stijlvol de deur uit

Het is in de winter verleidelijk om gewoon binnen te blijven en te klagen over hou koud het is, maar af en toe moet je toch echt naar buiten. En dan nog het liefst stijlvol ook. Deze winterjassen helpen je daarbij. 

Ruitjes: check

Ruiten zijn al een paar seizoenen populair en daar lijkt nog niet meteen verandering in te komen. Deze jas lijkt misschien niet heel warm, maar hij is van wol gemaakt, dus reken er maar op dat ‘ie het wel is. Een geruiten winterjas zorgt er alleszins voor dat je niet snel uitgekeken raakt op je aankoop.

winterjassen

Puffer met pit

Dit pufferjack is echt een noodzaak geworden als je je streetstyle een upgrade wilt geven. Je draagt ‘m perfect over een pak of met een gebreide trui en een jeansbroek. Dat ‘ie zo neutraal is, maakt ‘m dus ook veelzijdig. Win-win!

winterjassen

Trenchcoat

Veel jassen zijn geïnspireerd op de legerplunje en dat is met de trenchcoat niet anders. Het was een optioneel kledingstuk in het Britse leger, waar het door zijn lengte en waterdichtheid natuurlijk mogelijkheden bood. Het ontwerp is even tijdloos als stijlvol en werd sindsdien nauwelijks aangepast. Dit exemplaar is extra mannelijk gemaakt door de opwaarts gerichte revers, die je schouders iets breder doen lijken.

winterjassen

Winterse bomber

Laat je lange jassen liever links liggen? Dan is deze korte bomberjack vast meer je ding. Tijdens de koudere maanden kies je het best voor kwalitatieve stoffen zoals wol, moleskin (een fijn geweven katoenvezel) of vilt.

winterjassen

Pea coat

Deze jas herken je aan zijn opvallende knopen in het midden en hij kent zijn oorsprong net als de trenchcoat in het leger. Het is een van die jassen die je er in een vingerknip beter doen uitzien. Deze koop je bij Scotch & Soda.

winterjassen

Lange wollen jas

Stoffen als wol, corduroy en kasjmier houden je warm en als je dan ook nog eens voor een lang exemplaar gaat, geef je de koude deze winter écht geen kans.

winterjassen

Shearling jacket

Een jas die aan de binnenkant gevoerd is met schapenvacht: veel warmer ga je het deze winter niet krijgen (behalve bij je lief in bed dan misschien). Deze jas is deze winter zo alomtegenwoordig dat je kunt gaan voor een duur exemplaar waar je een paar winters mee doorkomt, of gaat voor een goedkope lookalike. Aan jou de keuze.

winterjassen

Zat je gading hier niet tussen? Dan hebben we nog een paar opties voor je.

07-12-2018 - Sander