Noah
Noah Entertainment 3 jan 2020

Ben jij de nieuwe Witcher voor Netflix? Dit is de vacature!

‘The Witcher’ is een gigantisch succes. Sterker nog, de Netflix Original heeft zelfs ‘The Mandalorian’ van de troon gestoten als meest populaire streaming-serie, ondanks alle negatieve recensies van critici. Nu is Netflix op zoek naar de nieuwe Witcher, en dat kun jij zijn!

Netflix scoort met ‘The Witcher’

De hype rondom de ‘The Witcher’-games was al groot, en na de serie is het enthousiasme alleen maar groter geworden. Sterker nog, ‘The Witcher 3’ heeft afgelopen week een record verbroken. En dat drie jaar na de originele lancering.

Netflix maakt gretig gebruik van die populariteit. Er is al een tweede seizoen in ontwikkeling, en de showrunner zegt genoeg materiaal te hebben voor meer dan zeven seizoenen. Ondertussen stunt de streamingdienst met een nieuwe vacature.

Briljante vacature

Het bedrijf is namelijk op zoek naar een beveiliger. Waar dat normaliter tot een tamelijk saaie en droge vacature zou leiden besloot de HR-afdeling van Netflix het dit keer anders aan te pakken. Zoals je hieronder kunt zien besloten ze de vacature namelijk in een Witcher-jasje te stoppen.

Foto: Netflix

De streamingdienst grijpt de hype rondom de serie aan om zo snel de vacature in te vullen. Er wordt een ‘een cultuur van vrijheid en verantwoordelijkheid’ beloofd, ‘die ervoor zorgt dat je zelf kunt bepalen welke monsters je wilt slachten, en op welke manier’.

Het geheime ingrediënt

Een knap staaltje marketing, waar de passie voor ‘The Witcher’ vanaf druipt. Hetzelfde geldt voor Lauren S. Hissrich, de showrunner van de fantasy-serie. Zij communiceert op sociale media uitgebreid met fans, vol enthousiasme. Ze is duidelijk een grote fan van het bronmateriaal.

Wellicht is dat het geheime ingrediënt dat ‘The Witcher’ anders maakt dan de talloze geflopte game-adaptaties die Hollywood rijk is. Fans staan aan het roer, en dat merk je meteen. Het tweede seizoen van ‘The Witcher’ komt pas uit in 2021, dus hopelijk gooit Netflix in de tussentijd eindelijk het veel te catchy ‘Toss a coin to your Witcher’ op Spotify!

Lees ook: Gamerecord: niet alleen Netflix profiteert van succes ‘The Witcher’

Netflix

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Ben jij de nieuwe Witcher voor Netflix? Dit is de vacature!
Sluiten