Life

Deze 7 woorden vermeld je maar beter niet op je cv

Passie is voor in je slaapkamer, niet voor op je werk

Succes komt niet zomaar aanwaaien en die loonsverhoging krijg je niet omdat je altijd vriendelijk naar de baas lacht. Werken zul je! Om het leed te verzachten schotelt Manners je wekelijks een tip voor die je carrière vooruit kan helpen. Dat doen we op maandag, zo kom je meteen op stoom voor een productieve werkweek. 

Op zoek naar een nieuwe job of gewoon je LinkedIn-profiel aan het bijwerken? Dan zijn er een aantal woorden die je maar beter uit de weg gaat – graag gedaan.

1. Duizendpoot

Of nog erger: een creatieve duizendpoot. Je bent geen duizendpoot, je bent een mens. Bovendien zouden we je weleens duizend taken tegelijk zien uitvoeren, want bovenal ben je een man, en die kunnen niet zo goed multitasken.

2. Flexibel

Mooi dat je flexibel bent, dat zijn al die andere sollicitanten ook. Op papier dan toch, want natuurlijk word je er gek van als er last minute iets verandert – zo zitten mensen nu eenmaal in elkaar.

3. “Ik heb geen nine to five-mentaliteit”

Als je solliciteert bij een bedrijf dat daar expliciet naar vraagt, dan gaan ze er sowieso van uit dat je niet stipt om vijf uur de deur uit holt. Bovendien spreken je vorige jobs vaak ook voor zich op dat vlak.

4. Hands-on

Leuk voor je, de hands-onmentaliteit. Nog leuker zou het zijn als je gewoon zegt waar het op staat: je bent praktisch ingesteld.

5. Passie

Passie is voor in je slaapkamer, niet voor op je werk.

6. Teamplayer

Leuk, je bent niet bang van mensen en loopt niet gillend weg als iemand je iets komt vragen. Dat is het minste wat werkgevers van je verwachten, hoor.

7. Vaardigheden: Microsoft Word

Proficiat, net als de rest van de wereld kun je tekst op een leeg blad rammen. Als je bang bent dat die vaardighedensectie er wat leeg uitziet zonder Word te vermelden, dan is het tijd om je wat bij te scholen.

Mag je op gesprek? Denk dan ook even aan deze tips.

21-01-2019 - Lesley