Sander
Sander Health 7 mei 2019

Dankzij deze work-out kwam Keanu Reeves in vorm voor ‘John Wick’

Hij is misschien wel de man van het moment en hij is sowieso de man van dit artikel: Keanu Reeves. Je kent hem als John Wick in de gelijknamige film en als het nieuwe gezicht van Saint Laurent. Keanu Reeves weet hoe het leven in elkaar zit en hij weet ook hoe je een topconditie krijgt. 

Om behendig met wapens om te leren gaan moest Reeves in conditie geraken en dat deed hij niet alleen. Zijn personal trainer, Patrick Murphy, stond voor een grote uitdaging, want de acteur is niet meer van de jongsten en heeft een lange blessure-geschiedenis.

Murphy liet zich in het Amerikaanse magazine Men’s Health ontvallen dat de rol erg moeilijk was voor Reeves lichaam. De sleutel tot het succes was het opbouwen van spiermassa en uithoudingsvermogen, zonder zijn lichaam overdreven te belasten. Murphy en Reeves moesten met andere woorden op zoek naar een trainingsprogramma’s met een hoog rendement en laag risico.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Men’s Law (@menslaw) op

Reeves moest van zijn personal trainer geen enorm zware gewichten tillen, het belangrijkste was dat zijn lichaam in beweging kwam. De nadruk lag op uithoudingsvermogen, sterke spieren en mobiliteit. De acteur moest uitgeput de fitness verlaten, maar zich er wel goed bij voelen.

Het trainingsschema van Keanu Reeves

Het trainingsschema was een routine van hoog volume en weinig impact-oefeningen met beperkte rust. Dit komt neer op een circuittraining met de volgende oefeningen:

  • Reverse Lunge Front DB Raise
  • Bosu Lunge Shoulder Press
  • Reverse-Step Resistance Band Row
  • Squat with TRX Shoulder Iso-Hold
  • Stability Ball Dynamic Plank
  • Banded Lateral Walk Pallof Press

Voer twintig herhalingen uit van elke oefening. Doe de oefeningen achter elkaar als een circuit, met zo weinig mogelijk rust tussendoor. Na het beëindigen van een volle ronde, rust je twee minuten. Herhaal dit voor in totaal zes rondes. Klinken de namen van deze oefeningen Chinees voor jou? Bekijk dan de onderstaande video voor meer uitleg.

Bron: Men’s Health

6 variaties op de plank om nog meer uit je work-out te halen

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief


Reageer op artikel:
Dankzij deze work-out kwam Keanu Reeves in vorm voor ‘John Wick’
Sluiten